2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

14/2 Drentsche Valentijn

wandeling met singlesValentijnsdag begon met wat sneeuwbuien. Gelukkig bleef het alleen bij wat natte sneeuw in Papenvoort en lieten de meeste singles zich niet door een paar vlokken weerhouden en kwamen gewoon naar Bistro aan het Bos voor de activiteit in Drentse sferen. Na een stuk Drents huisgemaakt appelgebak en kopje thee/koffie werden de spelregels van het Drentse “klootschieten“ uitgelegd. In 5 teams op leeftijd ingedeeld liepen we in de motregen langs het Borger Bos. De met lood verzwaarde kogel (de kloot) werd om de beurt onderhands zo ver mogelijk geworpen. Het aantal worpen werd per team bijgehouden op een papier dat langzaamaan helemaal doorweekt raakte.

Ondanks de regen en de frisse wind was het toch gezellig. Bij de plek waar het echt modderig werd, stopten we met klootschieten en liepen we verder over het kronkelende fietspad terug richting de Bistro. Groep 3 had bij het Klootschieten het laagste aantal worpen genoteerd. Bij de open haard warmden we ons op met een drankje en ondertussen genoten we van de “Love Ballads” van de gitaristen van Next Level.

Actieve singlesOpen haard

De chefkok had ondertussen met liefde voor ons in de ambachtelijke keuken gestaan om de streekproducten te bereiden. Gerechten in voornamelijk roodtinten sierden het buffet. De bistro was gezellig vol met de 33 deelnemers. Stond iemand op om naar het buffet te gaan, dan werd die plek al snel weer bezet door een ander. Hierdoor zat je vanzelf bij ander gezelschap.

valentijnsdag dessertDiner voor singlesBand in Papenvoort

Na het dessert van rabarber en stukjes aardbei gingen de eersten al richting huis en de laatsten bleven tot een uur of negen. Tijdens deze dag  is tenminste één stelletje ontstaan!

Hoe heb jij deze dag ervaren?

3 reacties op 14/2 Drentsche Valentijn

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.