2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

5 Tips voor meer zelfvertrouwen

Ben je kritisch op wat je zegt en doet en ben je bang om fouten te maken?  Dan ben je waarschijnlijk net als ik een perfectionist. Maak je je druk over wat anderen van je denken? Als  je snel onzeker bent en niet goed weet wat je moet zeggen, is dat best lastig.

Als je erg verlegen bent, kan je denken dat je daar maar mee moet leven. Toch hoeft dit geen probleem te blijven. Zelfvertrouwen is de basis voor een gelukkig leven. En je kan makkelijker jouw dromen waar maken. Daarom wat tips om meer zelfvertrouwen te krijgen en met jouw verlegenheid om te gaan.

Tip 1. Kijk door rollenspellen heen

Sommigen mensen komen arrogant over. Dat is een uiting omdat ze zelf onzeker zijn en spelen ze een rol. Ook angst, claimgedrag, woede, materialisme en roddelen ontstaan door onzekerheid. Veel mensen twijfelen nu eenmaal aan zichzelf. Zelfs mensen die het helemaal gemaakt hebben geven vaak toe dat ze een rol spelen en eigenlijk heel onzeker zijn.

Tip 2. Anderen zijn ook onzeker

Velen twijfelen weleens aan zichzelf. Meestal zie je dat niet. Aan kleine dingen kan je zien of iemand onzeker is: Ze willen niet op de foto, ze friemelen aan hun kleren of sieraden en zitten opeens met hun handen aan hun gezicht. Je bent echt niet de enige die onzeker is.

Tip 3. Jij bent goed zoals je bent

Iedereen heeft zijn sterke en ook zwakke kanten. Jij mag er zijn zoals je bent. Je bent normaal en evenveel waard als anderen.

Tip 4. Iedereen is anders

Met mensen die zich heel anders gedragen, heb jij waarschijnlijk helemaal geen klik. Dat is prima. Jij kunt het waarschijnlijk beter vinden met mensen die ongeveer hetzelfde karakter hebben.

Door de juiste houding krijg je meer vertrouwen in jezelf

Tip 5. Doe alsof

Aan lichaamstaal kan je zien hoe iemand zich voelt. Dit werkt ook andersom. Als je je gedraagt alsof je zelfvertrouwen hebt, ga je je minder onzeker voelen. Dus maak je groot en breed, rug recht en buik in!
En probeer andere mensen recht aan te kijken wanneer je met ze praat en over straat loopt.

Over 2 weken volgen nog 5 tips. Ik ben benieuwd of jij hieronder dezelfde tips gaat plaatsen als ik in mijn blog aan je ga geven over 2 weken.

2 reacties op 5 Tips voor meer zelfvertrouwen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.