2012-03-27 header koffiekopjes.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

65+ Middag 8/4

Voor het eerst organiseerde IndiviDuo een uitje speciaal voor 65 plussers. Om 14:30 uur kwamen 22 singles naar Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw Buinen voor deze activiteit. Tijdens een kopje thee of koffie maakte de groep kennis met elkaar.

Uitje voor alleenstaande 65 plussers

Daarna kregen we een rondleiding door de fabriek om te zien hoe alle keramiek gemaakt werd met mallen, beschilderd, geglazuurd en tenslotte gebakken werd in grote ovens. Sommigen hadden veel belangstelling voor de uitleg tijdens de rondleiding en anderen hadden meer belangstelling voor elkaar.

Holland vazen in Nieuw Buinenwat wil je drinken?

De (kunst)schatten in het museum werden bekeken. Divers sieraardewerk, serviesgoed, tegels en tegeltableaus uit Art Nouveau en Art Deco werd bewonderd. Vanuit het museum liep iedereen door naar de winkel met onder andere tegeltjes, spaarpotten en Holland vazen.

Na een sapje nam tenslotte iedereen afscheid van elkaar.

Het DvhN heeft op 26-3-2014 een artikel over dit uitje geschreven! Kijk maar op Facebook.

Hoe heb jij deze activiteit ervaren? Ik vind het leuk als je hieronder een reactie achterlaat. Bij voldoende positieve reacties, ga ik weer een 65+ activiteit organiseren. Suggesties zijn welkom!

8 reacties op 65+ Middag 8/4

 • Vera, 66 jr.:

  Ik vond het een gezellige en interessante middag. Ik wist niet precies wat ik me voor moest stellen van een dergelijke contactmiddag maar het was ontspannend genoeg, mede omdat het de vorm van een activiteit had. Een persoonlijk gesprek is dan wat minder gemakkelijk op gang te krijgen, maar voor een ‘starter’ zoals ik was het goed zo. Ik weet nu wat ik kan verwachten en kom de volgende keer graag weer. Ook een workshop spreekt mij aan.

 • Stijn, 63:

  Hallo Joyce,

  Voor mij was het de eerste keer dat ik een activiteit van ‘individuo” bezocht,vond het erg leuk en hoop dat je veel positieve reacties
  ontvangt.
  Zie uit naar een volgende keer.

  Zelf hou ik van wandelen of een fietstocht, e.v naar het theater,wandelen of samen ergens eten,rondje klootschieten of een andere buitenactiviteit.

  Zover mijn bijdrage,

  Vriendelijke groet Stijn

 • Betsie,71 jaar:

  Hallo Joyce,
  Voor mij was het de tweede keer dat ik een ontmoeting bijeenkomst van jou heb bezocht.Het was dinsdag een leuke gelegenheid om andere alleenstaanden te spreken.De uitleg over de produkten van Goedewagen vond ik zeer de moeite waard.
  Als er weer een aktiviteit wordt georganiseerd hoop ik dat het weer iets dergelijks wordt,maar dan wat langer en b.v. met een wandeling.
  Groeten Betsie

 • Wil (72):

  Dag Joyce,
  Ik vond het leuk eens bij Goedewaagen rond te kijken. De uitleg was heel goed. Was er nog nooit geweest.. Ik sluit me graag aan bij de suggesties die Stijn deed voor andere activiteiten. Verder heb ik nog de suggestie om bij aanvang van een activiteit een rondje “kennismaken” te doen, waarbij ieder even vertelt wie hij/zij is, leeftijd, woonplaats (eventueel vroeger) beroep, hobby’s, zodat je een beetje aanknopingspunten hebt voor een babbeltje .

 • Leuk dat jullie diverse reacties plaatsen, bedankt! Nu ben ik benieuwd of je het leuk vindt als we een voorstelronde doen zoals Wil suggereerde. En ik lees ook graag aan welke activiteiten je graag zou willen meedoen. Via de email krijg ik allerlei tips binnen zoals een bezoek aan de dierentuin, boswandeling, kloosterbezoek, etentje.
  Het makkelijkste is als je hieronder laat weten waar je voorkeur naar uitgaat.
  Hartelijke groet, Joyce

 • Rieks:

  De middag bij Goedewaagen was zeer geslaagd .
  Even een paar ideetjes, bv rondleiding klooster museum Ter-Apel met kruidentuin en een kleine wandeling om de vijver in het bos achter het klooster of een rondleiding door museum dorp Orvelte – Bourtange – gevangenis museum Veenhuizen enz.
  Of voor de zomer ander buitenactiviteiten wandelen – fietsen enz.
  mvg

 • Froukje, 72 jr.:

  Dag Joyce,
  Ik vond het een gezellige en ontspannen middag. Mede en misschien vooral omdat de middag gekoppeld was aan een activiteit.
  Op deze manier leer je andere alleenstaande leeftijdgenoten op een ongedwongen manier kennen. Zo heb ik het ervaren.
  Goedewaagen vond ik zeker de moeite waard en ik sta open voor andere activiteiten. Het Klooster museum in Ter Apel spreekt mij zeker aan, maar ook fietstochten (ben geen wandelaar), boottochtje, Veenmuseum etc.
  Een volgende keer doe ik graag weer mee.
  Vriendelijke groet Froukje

 • Fred bijna 70 jr.:

  Leuk al die reacties,ik ben nooit snel maar ik vind het toch leuk om even te reageren.
  Dit soort activiteiten samen kijken, luisteren enz. fijn, voor mij was het extra interessant . Ik vind beeldhouwen leuk wat ik soms ook nog doe maar voor ontwerpen en creativiteit heb ik ook belangstelling.
  Wat meer tijd voor kennis maken hoort er bij en is al eerder genoemd.
  Voor volgende activiteit sta ik open en misschien ben ik er weer bij.