2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

7 tips om oud zeer te verwerken

Oud zeerDepressies, dipjes, vallende blaadjes… daar had ik nooit echt last van. Ja, wel af en toe mijn dag niet hebben en dat het even tegenzit, maar de volgende dag ging ik dan altijd weer met een frisse blik tegemoet. Nu ben ik weer een ervaring rijker want ik kwam zelf in een dip van een paar dagen terecht. Te weinig rust, een te volle agenda, mijn vader die slecht bericht kreeg en er gebeurde iets kleins en hoppa… huilbuien.

Mij hielp het om te kijken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Oud zeer van toen ik een jaar of 10 was, had ik nog niet verwerkt. Door een opmerking die iemand maakte op een moment waarop ik dat er echt niet bij kon hebben, kwam die oude pijn weer naar boven.

Normaal heb ik zoiets van niet aanstellen, positief blijven, maar dit keer koos ik ervoor om wel die oude pijn te voelen en het verdriet te voelen. Door deze nare emoties niet te negeren, hoop ik weer een klein stukje verwerkt te hebben. Ik vond het fijn om mijn verdriet met een paar goede vriendinnen te delen. Ik heb wat meer rust genomen en nu ben ik er weer.

7 Tips om oud zeer te verwerken:

  • Verstop je gevoelens niet.
  • Praat over je verdriet bij mensen waar jij je veilig bij voelt en die om je geven.
  • Vertel de mensen om je heen wat je nodig hebt.
  • Zet je gedachten op een rijtje door alles op te schrijven.
  • Aanvaard steun.
  • Zorg goed voor jezelf en voor afleiding.
  • Bedenk dat het verdriet vermindert in de loop van de tijd.

Tenslotte: Zoek professionele hulp als je dat nodig hebt.

Hoe ga jij om met oud zeer? Weet je nog een tip?

6 reacties op 7 tips om oud zeer te verwerken

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.