2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

7 tips voor meer Ruimte in Tijd

tips voor meer tijd We hebben allemaal evenveel uren tot onze beschikking en toch lijkt het vaak dat anderen veel meer doen dan jij. Wat is hun geheim?

Dit zijn mijn 7 tips om meer tijd voor jezelf en voor je (toekomstige) relatie te maken:

  1. Als iemand je iets vraagt, zeg dan niet meer automatisch JA. Vind je het lastig om direct NEE te zeggen? Je kan dan zeggen dat je erop terug komt omdat je er eerst over na wilt denken of dat je in je agenda wilt kijken of het wel lukt.
  2. Plan tijd in voor jezelf. Zet gewoon een kruis in je agenda bij bepaalde dagen of uren! Een afspraak met jezelf, is ook een echte afspraak. Hou je je niet aan je afspraken met jezelf, dan is dat niet fijn voor je zelfvertrouwen.
  3. Kies ervoor om de dingen te doen die jij echt belangrijk of leuk vindt. Het kost je veel meer moeite om iets te doen wat je niet leuk vindt dan om iets te doen waar je echt naar uitkijkt.
  4. Heb je geen zin om met iemand af te spreken, dan is dat wellicht een teken dat de vriendschap niet zo geweldig meer is. Krijg je te weinig terug en heb je het idee dat jij de enige bent die investeert? Dan lijkt mij de relatie niet in evenwicht. Je energie en tijd kan je beter geven aan mensen die aandacht voor jou hebben.
  5. Soms kan je iets uitbesteden. Ik laat mijn kinderen bijvoorbeeld vaak koken. Zij vinden het zelfs leuk om te doen!
  6. Stop of minder met tv kijken, de krant lezen, het nieuws volgen op internet. Het belangrijkste nieuws hoor je echt wel. Ik kijk af en toe een film op tv. Het nieuws volg ik niet meer dagelijks en de krant lees ik nog maar eens per week.
  7. Smartphones krijgen veel aandacht. Elk uur even kijken of we een berichtje hebben, even tussendoor Facebook, Twitter, etc.. Zet af en toe je telefoon uit of op stil zodat je niet telkens afgeleid wordt. Het helpt ook als je de geluiden of berichtgeving uitschakelt. Of leg je telefoon ergens anders neer zodat je daar niet snel naar grijpt.

Ik ben benieuwd naar jouw manier om meer tijd te creëren. Zou je jouw tip(s) willen delen?

1 reactie op 7 tips voor meer Ruimte in Tijd

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.