2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Aan de haak slaan

Vissen vangenDromen blijven bijzonder. Ik droomde dat ik les kreeg in vissen vangen. Het klonk allemaal heel simpel en tijdens de cursus dwaalden mijn gedachten af. Ik zag zoveel overeenkomsten met daten! Best grappig om deze bezigheden met elkaar te vergelijken.

Vissen begint op een goede plek waar wat vissen zwemmen. Als je graag een relatie wilt, is het handig om naar plekken te gaan waar je leuke singles tegen kunt komen.

Maar voordat je op pad gaat, trek je geschikte kleding aan, want anders krijg je het te koud, word je nat of verbrand je. Bij daten zorg je ervoor dat je er goed verzorgd uitziet, dat helpt om goed voor de dag te komen en anderen zien je dan staan.

Om te kunnen vissen, pak je een goede hengel met het juiste aas dat geschikt is voor de vissen die je aan de haak wilt slaan. Heb je  het verkeerde aas, dan vang je de verkeerde vis. Door jezelf te zijn en te laten zien wie je bent, trek je de juiste mensen aan. Doe je je anders voor, dan trek je mensen aan die niet zo goed bij je passen.

Je werpt je hengel uit en je let goed op je dobber of je iets vangt. Door om je heen te kijken, zie je of er voor jou aantrekkelijke mensen zijn en je kunt ook observeren of zij jou leuk vinden.

Ja, je hebt beet! Je haalt de lijn binnen en bekijkt wat je gevangen hebt. Ja, je ziet iemand die je leuk vindt! Je stapt erop af en maakt een praatje.

Dan beslis je of je de vangst wilt houden of terug wilt gooien in het water. Vind je die persoon wel leuk genoeg om verder te leren kennen of is het de moeite niet waard?

Na een tijdje vissen ga je richting huis. Wellicht heb je nog wat aan de haak geslagen en dan kan je nagenieten. Ook zonder vangst kan je met een goed gevoel terugkijken want je bent lekker weg geweest en wellicht weet je nu hoe je de volgende keer wél wat kunt vangen. Op een andere plek gaan vissen kan ook een groot verschil maken. Vaker vissen werkt, want dan ontdek je waar de juiste vissen zwemmen en hoe je het beste kunt vissen.

Ik werd wakker en bedacht dat ik deze viscursus best kon delen!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.