2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Aandachtsbombardement

veroverenWat doe je als je iemand écht leuk vindt? Dan laat je die toch niet lopen?!

Natuurlijk is het goed om in actie te komen als je iemand leuk vindt. Maar er zijn ook mensen die totaal niet kunnen doseren daarin. Ze appen, mailen, bellen heel vaak. Logisch dat ze veel contact hebben, want die ander zit continue in je hoofd. Je wilt alles wat je meemaakt delen.

De “gelukkige” voelt zich helemaal gebombardeerd met jouw aandacht en kan zich hierdoor ook laten afschrikken. Het kan verstikkend voelen, alsof er geen gelegenheid meer is om op adem te komen. Nooit krijgt de ander de gelegenheid om te bedenken dat hij/zij contact met jou op wil nemen, jou mist, behoefte voelt om zelf initiatief te nemen. Hoe fijn zou het zijn als jij ervaart dat de ander ook graag contact met jou wil?

Hoe voorkom je dat je iemand afschrikt als je verliefd bent?
Neem wél initiatief, maar zorg daarna dat het contact in evenwicht is. Jij stuurt een bericht en wacht af hoe de ander reageert. Stuur geen lappen tekst als de ander telkens alleen maar een kort zinnetje stuurt. Geef de ander de gelegenheid om jou te bellen nadat jij het initiatief hebt genomen.

Ga echter geen spelletjes spelen! Er schijnen “regels” te zijn hoe lang je moet wachten voordat je reageert als je een bericht krijgt, hoe vaak je moet afspreken, wat je op elke date moet doen. Mijn advies is alleen om het rustig op te bouwen. Volg verder je gevoel én hou rekening met het gevoel van de ander.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.