2012-03-26 header stoelen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Aantrekkingskracht vergroten

Aantrekkelijkheid is iets dat kan worden geleerd. Het is niet een vaststaand gegeven. Het is een mythe dat we wel of niet aantrekkelijk zijn. Of dat iemand kan worden aangetrokken door ons of niet. Het leven is niet zo zwart-wit.

Heb je je ooit aangetrokken gevoeld tot iemand die je type niet was? Dat komt omdat aantrekkingskracht een formule heeft. Hoe dat werkt, wil ik je graag uitleggen. Jij hebt namelijk de mogelijkheid om jouw eigen aantrekkingskracht te beïnvloeden!

Sommige personen zijn enorm aantrekkelijk in een bepaalde omgeving. Zet je ze in een andere omgeving dan zijn ze helemaal niet meer aantrekkelijk. Misschien herken je dit wel. Ben je ooit uit geweest en had het gevoel dat je heel veel aandacht kreeg op een avond, maar de volgende avond kreeg je totaal geen aandacht? Dit kwam niet doordat je er zo verschillend uitzag op elk van de twee avonden. Je kan je uiterlijk natuurlijk veranderen en verbeteren, maar er zijn meerdere oorzaken.

Dit is de formule voor het maken van diepe en blijvende aantrekkingskracht:

1) Visuele Chemie

Mensen denken dat dit alleen erom gaat hoe je eruit ziet en dat klopt niet. Het gaat erom hoe anderen jou ervaren.
Het gaat erom hoe je loopt, praat, beweegt, wat jouw lichaamstaal overbrengt. Je kan veel doen om dit allemaal te beïnvloeden, zodat anderen jou aantrekkelijker vinden.

2) Uitdaging bieden

Dit is waar mensen over praten wanneer ze het hebben over ‘je laten veroveren’.
Sommigen (meestal mannen) willen het gevoel hebben dat ze moeite moeten doen om de ander te versieren. Ze willen “jagen”. Het gevoel hebben dat je bereikbaar bent, maar dat ze stappen moeten doorlopen om jou voor zich te winnen. Wil je een serieuze relatie met iemand, dan kan je het beste rustig aandoen en elkaar goed leren kennen voordat je overgaat tot intimiteit.

3) Waarde ervaren

Anderen krijgen dan het gevoel dat je echt te moeite waard bent. Dit kan te maken hebben met jouw persoonlijkheidskenmerken, jouw levensstijl – iets dat maakt dat de ander denkt bij zichzelf, ‘deze persoon voegt echt iets waardevols toe aan mijn leven’.

4) Klik ervaren

De klik is wanneer jullie beiden echt het gevoel hebben dat jullie elkaar aanvoelen. Dit komt vooral door onderling begrip.
– ‘Voel ik me begrepen door deze persoon? En begrijp ik hem/haar?’
– ‘Hebben we dezelfde overtuigingen, ideeën en manieren van denken?’

De klik zorgt voor verbinding. Het kan dat de eerste drie componenten kloppen, maar dat er geen klik is. Daarom is die klik zo’n essentieel onderdeel van het geheel.

email

1 reactie op Aantrekkingskracht vergroten

  • Janna:

    Blijf dicht bij jezelf, maak er geen spelletje van. Je bent dan natuurlijker in je doen en laten. Eeigenlijk houden we van iemand om de fouten/ eigenaardigheden en niet om de volkomenheden. Dus ten eerste; wanneer je jezelf respecteert dan straal je dat uit. Dat uit zich door je leuk te kleden als je uitgaat, dat hoeft echt niet zoveel te kosten, overal zijn tweede hands winkeltjes waar je leuke kleding al voor een paar euro kunt kopen. Het geeft een kick om te merken dat anderen dat graag zien en dat je dat ook laten merken. Dit laat je stralen en die eerste indruk opent het contact wat je wilt de rest komt vanzelf, of niet maar dat is niet erg, je bent uit, je voelt je goed en je geniet meer als je er verzorgt uitziet. Leef, gooi je wens die je hebt in de lucht en vertrouw wat meer in de uitkomst op den duur.
    Succes,
    Janna

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.