2012-03-26 header stoelen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Aantrekkingskracht vergroten

Aantrekkelijkheid is iets dat kan worden geleerd. Het is niet een vaststaand gegeven. Het is een mythe dat we wel of niet aantrekkelijk zijn. Of dat iemand kan worden aangetrokken door ons of niet. Het leven is niet zo zwart-wit.

Heb je je ooit aangetrokken gevoeld tot iemand die je type niet was? Dat komt omdat aantrekkingskracht een formule heeft. Hoe dat werkt, wil ik je graag uitleggen. Jij hebt namelijk de mogelijkheid om jouw eigen aantrekkingskracht te beïnvloeden!

Sommige personen zijn enorm aantrekkelijk in een bepaalde omgeving. Zet je ze in een andere omgeving dan zijn ze helemaal niet meer aantrekkelijk. Misschien herken je dit wel. Ben je ooit uit geweest en had het gevoel dat je heel veel aandacht kreeg op een avond, maar de volgende avond kreeg je totaal geen aandacht? Dit kwam niet doordat je er zo verschillend uitzag op elk van de twee avonden. Je kan je uiterlijk natuurlijk veranderen en verbeteren, maar er zijn meerdere oorzaken.

Dit is de formule voor het maken van diepe en blijvende aantrekkingskracht:

1) Visuele Chemie

Mensen denken dat dit alleen erom gaat hoe je eruit ziet en dat klopt niet. Het gaat erom hoe anderen jou ervaren.
Het gaat erom hoe je loopt, praat, beweegt, wat jouw lichaamstaal overbrengt. Je kan veel doen om dit allemaal te beïnvloeden, zodat anderen jou aantrekkelijker vinden.

2) Uitdaging bieden

Dit is waar mensen over praten wanneer ze het hebben over ‘je laten veroveren’.
Sommigen (meestal mannen) willen het gevoel hebben dat ze moeite moeten doen om de ander te versieren. Ze willen “jagen”. Het gevoel hebben dat je bereikbaar bent, maar dat ze stappen moeten doorlopen om jou voor zich te winnen. Wil je een serieuze relatie met iemand, dan kan je het beste rustig aandoen en elkaar goed leren kennen voordat je overgaat tot intimiteit.

3) Waarde ervaren

Anderen krijgen dan het gevoel dat je echt te moeite waard bent. Dit kan te maken hebben met jouw persoonlijkheidskenmerken, jouw levensstijl – iets dat maakt dat de ander denkt bij zichzelf, ‘deze persoon voegt echt iets waardevols toe aan mijn leven’.

4) Klik ervaren

De klik is wanneer jullie beiden echt het gevoel hebben dat jullie elkaar aanvoelen. Dit komt vooral door onderling begrip.
– ‘Voel ik me begrepen door deze persoon? En begrijp ik hem/haar?’
– ‘Hebben we dezelfde overtuigingen, ideeën en manieren van denken?’

De klik zorgt voor verbinding. Het kan dat de eerste drie componenten kloppen, maar dat er geen klik is. Daarom is die klik zo’n essentieel onderdeel van het geheel.

1 reactie op Aantrekkingskracht vergroten

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.