2012-03-27 header koffiekopjes.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Enkele tips voor het daten

Spreek af op een duidelijke plek
Ga niet zomaar in een overvol café zitten, maar spreek bijvoorbeeld af dat je precies naast de trap van de entree gaat staan met een rode jas aan. Of spreek af op de parkeerplaats van een gelegenheid waar je wat gaat drinken. Ga dan samen naar binnen.

Persoonlijke verzorging
Zorg dat je er altijd goed uitziet tijdens je eerste date. Besteed aandacht aan jezelf, want de eerste indruk doet veel. Je hoeft niet hip en modern gekleed te gaan, maar wel verzorgd. Kortom zorg dat je een goede, verzorgde indruk achter laat.

Aandacht
Je date heeft alleen jouw verkorte profiel gelezen in de brief (het partnervoorstel) welke is toegestuurd. Natuurlijk heeft elk mens zijn verhaal en sommigen hebben een rugzak. Mijn advies: Vertel tijdens je eerste afspraak niet over al deze verschrikkelijke, soms dramatische ellende. Dat gaat te snel. Natuurlijk worden er vragen gesteld zoals, ‘Ben je gescheiden?’, ‘Heb je samengewoond?’, ‘Sinds wanneer ben je weduwe/weduwnaar?’. Als je een nare scheiding achter de rug hebt, ga dan niet tot in de details tijdens je eerste date. Hij/zij die tegenover je zit heeft misschien al haar leed (of geen leed) allang verwerkt en dan horen ze allerlei narigheid. Houd het enigszins oppervlakkig. Gewoon leuke verhalen en anekdotes vertellen. De rest komt later wel.

Tweede date
Probeer altijd toch een tweede afspraakje te maken. Er is altijd wat nervositeit. De één heeft er iets meer last van dan de ander. Na meerdere matches met verschillende singles wordt je misschien iets losser, maar in het begin heeft iedereen toch last van enige spanning. Zie je elkaar een tweede of derde keer, dan kun je iets meer jezelf zijn. Ga bijvoorbeeld een eindje wandelen, dan zit je niet zo tegenover elkaar. Houd het losjes.

Geen tweede keer
Vind je het écht niet gezellig, sluit je ontmoeting dan af met het betalen van de consumptie en wat vriendelijke woorden. Blijf altijd correct.

Tot slot
Als je een vervolgafspraak echt niet ziet zitten, kan je  beter de waarheid spreken en het gewoon vertellen. Ga nooit direct met iemand mee naar huis. Bewaar je geduld, na meerdere afspraakjes kan het hartstikke gezellig worden en je kan verliefd worden. Die ander is ook zenuwachtig, niet alleen jij. Probeer tijdens je eerste afspraak niet direct te vertellen over al je slechte en mislukte relaties en al je ellende. Houd de gesprekken in eerste instantie lekker luchtig en vrolijk.