2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Affirmaties visualiseren

Inmiddels is het alweer enkele weken geleden dat ik een blog schreef over affirmaties. Het formuleren van positieve zinnetjes om op die manier positieve energie aan te trekken. Heb je het al geprobeerd?

Behalve het denken van positieve gedachten zijn er meerdere manieren om positieve gedachten in je systeem te krijgen. Zo kun je jouw positief geformuleerde zin ook opschrijven op een vel papier. Neem een A-4 en begin links boven te schrijven. Ben je hierbij heel bewust van wat je schrijft en zie hoe de punt van je pen het papier raakt. Probeer de betekenis van de zin volledig in je op te nemen. Hoe voelt het? Het kan zijn dat je weerstand voelt. Blijf de zin dan telkens herhalen totdat de weerstand weg is. Die weerstand komt namelijk doordat de affirmatie een tegengestelde gedachte is van wat je gewend bent om te denken.

Affirmaties visualiserenBen je creatief? Dan vindt je het wellicht  een leuk idee om jouw affirmatie op een doek te schilderen. Koop een tweedehands schilderij bij de kringloop en schilder het doek over. Hang het schilderij op een zichtbare plek in je huis waar je vaak langs komt en tegenaan kijkt. Bijvoorbeeld met de affirmatie: “Ik ben klaar voor de liefde van mijn leven.” Of, zoals op het plaatje: “Ik sta in mijn kracht.”

Een andere effectieve manier is het uitspreken van een affirmatie. Je kunt dan het beste voor een spiegel gaan staan. Kijk jezelf in de ogen en spreek duidelijk je affirmatie uit. Dit voelt in het begin erg onwennig, dat is normaal. Neem de tijd, je kunt in het begin fluisteren en daarna de affirmatie steeds duidelijker hoorbaar uitspreken. Als je hier een vast ‘ritueel’ van maakt, gaat het werken. Bijvoorbeeld elke dag net na het opstaan en ook weer net voor het slapen gaan. Een voorbeeld van een affirmatie kan zijn: “Mijn vertrouwen in het goede trekt voor mij de juiste partner aan.”

Ik wens je veel plezier met  het visualiseren van een affirmatie en uiteraard een heel mooi en liefdevol weekend!

Vriendelijke groet,
Jeanine Janssen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.