2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Afkijken mag!

Spieken magIedereen wil toch een fijne relatie?! Helaas heeft niet iedereen een goed voorbeeld gehad van zijn ouders. Hadden je ouders veel ruzie, waren ze afstandelijk, praatten ze niet goed met elkaar en/of hadden ze weinig plezier samen? Of waren je ouders gescheiden of was één van hen overleden of veel weg? Dan mis je een goed voorbeeld van een fijne relatie.

Wat je hebt meegekregen in je jeugd is voor jou normaal. Je weet niet beter. Als jouw ouders veel ruzie hadden of er was fysiek geweld, dan kan je zelfs grote twijfels hebben of je überhaupt wel een relatie aan wilt gaan.

Gelukkig kun je leren van positieve voorbeelden. Observeer hoe anderen het aanpakken, kijk de kunst gewoon af!

Wat heb ik zoal afgekeken?

Bij mij thuis werd niet geknuffeld en dat zag ik later als een gemis. Heel graag wilde ik meer warmte en liefde ervaren in mijn leven. Ik heb het mijzelf aangeleerd door te kijken hoe anderen elkaar aanraakten en soms een knuffel gaven. Mijn tante was hierin mijn grootste rolmodel.

In mijn relaties wilde ik het leuk hebben en niet over negatieve dingen praten. Daarom kropte ik alles op totdat het mij teveel werd en dan barstte de bom. Huilend vertelde ik dan wat me allemaal dwarszat. Als er nu mij iets echt stoort, dan zeg ik dat meestal meteen of op een moment dat het kan. Vaak blijkt er een misverstand te zijn. Als je lang wacht met het bespreekbaar maken, dan weet de ander vaak niet meer wat er toen precies speelde.

Jouw toekomst

Jij bepaalt zelf hoe jouw relatie eruit gaat zien. Jouw verleden hoeft niet jouw toekomst te zijn. Je kent vast wel een stel die wél een geweldige relatie heeft. Kijk bewust naar hoe zij met elkaar omgaan en neem dit mee als jouw nieuwe grote voorbeeld.

Heb jij ook grote voorbeelden waar je echt wat aan had? Hieronder kan je (anoniem) delen wat je geleerd hebt.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.