2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Alle soorten zoenen

alle soorten zoenenEen voorzichtig kusje op je wang tot een heftige tongzoen: de manier waarop je zoent of gezoend wordt, zegt veel over de relatie waarin je zit. Bovendien zegt jouw zoenstijl ook iets over jezelf.

Lippen zitten vol met gevoelige zenuwuiteinden waardoor een lichte aanraking al veel  informatie naar onze hersenen stuurt. Je krijgt door het zoenen signalen door die je waarschuwen of het goed zit. Dit helpt ons om te beslissen of we verder willen gaan dan die ene zoen.

Maar liefst 15 soorten zoenen zijn bekend: 

  1. Peilende kus
   Veel mensen die elkaar nog niet goed kennen, verkennen met een voorzichtige eerste kusje of de ander hetzelfde wil. De lippen blijven op elkaar en de kus is speels en kort. In een relatie is deze kus een intieme manier van elkaar groeten.
  2. Tongzoen
   Deze klassieker wordt ook wel French kissing genoemd. Met volle overgave druk je jouw lippen op die van je partner en je gebruikt je tong om de mond van de ander te verkennen. Met deze zoen ontdek je of jullie goed bij elkaar passen en of jullie verder willen gaan samen. Zo’n zoen kan intenser zijn dan vrijen.
  3. De zachte kus
   Een tedere, zachte kus is ideaal om allerlei verwachtingen te creëren en om te plagen. Jullie voelen je allebei erg op je gemak bij elkaar en deze zoen is vaak een voorbode van meer fysieke intimiteit.
  4. De éénlipskus
   Een langzame kus waarbij beiden maar één lip zoenen. Door de focus op maar een gedeelte van de mond oogt de kus heel intiem, romantisch en heel liefdevol.
  5. Slordige zoen
   Een wilde en natte zoen waarbij jullie duidelijk beiden niet bang zijn om speeksel uit te wisselen. Het is een teken dat jullie een intense relatie hebben vol van seksuele energie. Niet iedereen houdt van deze manier van zoenen.
  6. Kus op de wang
   Een teken van vriendschap en liefde voor de ander. Je laat zo zien dat je geniet van het gezelschap van de ander. Meestal heeft deze kus niets met romantiek te maken.
  7. Gesloten mond kus
   Deze kus lijkt op de Peilende kus, maar één of beiden houdt de lippen stijf op elkaar waardoor de kus echt droog blijft. Dit geeft aan dat jullie je niet bij elkaar op je gemak voelen. Als jullie al een langere relatie hebben dan is dit een teken dat jullie niet meer zo openstaan voor elkaar en de communicatie beter kan.
  8. Vlinderkus
   Niet jullie lippen, maar de wimpers raken elkaar aan tijdens het knipperen van jullie ogen. Dat kan natuurlijk alleen als jullie gezichten vlakbij elkaar zijn. Dit is een unieke en hele lieve manier van kussen en meestal alleen te zien bij prille liefdes.
  9. Engelen kus
   Zachtjes de gesloten oogleden zoenen is een intiem gebaar om de ander een gevoel van veiligheid te geven. Degene die de engelen kus geeft wil voor de ander te zorgen en beschermen. Het kan ook een teken zijn dat jullie elkaar vertrouwen.
  10. Knabbelende kus
   Zachtjes in elkaars lippen bijten zonder dat het gaat bloeden. Dit geeft aan dat jullie een sterke fysieke relatie hebben en vaak speels zijn in de slaapkamer.
  11. Nekkus
   Vooral vrouwen vinden het heerlijk opwindend om in hun hals te worden gezoend. Dit werkt vaak prima als voorspel.
  12. Zuigzoen
   Hard met je lippen een zuigende zoen geven in bijvoorbeeld de hals van een ander laat vaak een rode plek achter. De rode plek kan een paar dagen zichtbaar blijven. Sommigen gebruiken de zuigzoen om de ander een merkteken als “bezit” te geven. Natuurlijk kan een passievolle nekkus uitmonden in een zuigzoen.
  13. Ademkus
   Jullie lippen zijn geopend en raken elkaar net aan. Nu adem je in elkaars mond. Zo zoenen is heel intiem, plagend en verhoogt de spanning.
  14. Voorhoofdkus
   Een liefdevolle kus dat niets met erotiek te maken heeft. Je plaatst zachtjes je lippen op het hoofd van de ander. Eventueel kan je tegelijkertijd met je hand het haar naar achteren strijken.
  15. Eskimokus
   Wrijf jullie neuzen langs elkaar en vergeet niet te lachen! Dit is vooral erg leuk om te doen en is niet perse intiem.

Ben ik nog een soort zoen vergeten?

1 reactie op Alle soorten zoenen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.