2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Alleen zijn

vervelende gedachtenSamen zijn is nét iets leuker dan alleen. Ik denk dat iedereen het met mij hierover eens is. Alleen zijn kan ook fijn zijn vind ik en dan bedoel ik zonder radio, tv, boek, computer of wat dan ook. Gewoon alleen zijn zonder vermaakt te worden. Ik weet zeker dat hier de meningen over verdeeld zijn. Heel veel mensen die ik ken, zetten bij thuiskomst meteen de tv en in de auto automatisch de radio aan. Het is anders te stil voor ze.

Helemaal stil is het bij mij echter niet als ik alleen ben; ik ben vaak druk ik mijn hoofd met allerlei gedachten. Wat gaat er zoal door mij heen? Bijvoorbeeld: Wie kan ik met wie matchen, waarover kan ik bloggen, de indrukken van een intakegesprek verwerken, genieten van de natuur om me heen en bedenken wat ik nog wil doen die dag.

Natuurlijk zit jij ook vol met gedachten. Die stroom aan gedachten begint immers al bij het wakker worden en gaat de hele dag door. De ene keer dagen ze je uit, het volgende moment klinken ze beschuldigend, daarna weer zeurend of juist erg grappig. Helemaal alleen ben je dus nooit. Die gedachtestroom blijft bij je.

Sommige gedachten die bij je opkomen – zoals angstige, boze of verdrietige gedachten – zijn niet fijn waardoor je je ellendig voelt. Kijk dan eerst of die gedachte wel juist is. Je kunt er ook op een andere manier naar kijken. Door je gedachten te onderzoeken, kan je beter relativeren waardoor je gedachten minder stress en onrust opleveren.

Als je bang bent om alleen te zijn, ben je vaak bang om alleen te zijn met je gedachten. Stel dat je altijd dat stemmetje in je hoofd kunt waarderen, dan is het niet erg om alleen te zijn met jouw gedachten en is het dus ook fijn om alleen te zijn. Je hebt het ook leuk met jezelf!

1 reactie op Alleen zijn

  • Marijke:

    Er zijn zoveel overtuigingen over alleen zijn, de meesten vind ik niet fijn. Er zijn ook geen prettige woorden voor. Ik ben nu 20 jaar alleen, op 5 weken na. Dat klopt niet want ik woonde meestentijds met mijn kinderen. Een alleenstaande werkende moeder, stoer hoor, en ook iemand om medelijden mee te hebben. Het is echt niet leuk op een camping met jonge kinderen en overal complete gezinnetjes die zich afschermen. Ik heb bewust mijn kinderen op de eerste plaats gezet, ik wilde hen en mezelf geen combinatiegezin aandoen. Bovendien kwam ik gewoon niemand tegen. Inmiddels zie ik de voordelen van zelfstandig zijn en doen waar je zelf zin in hebt. Maar twintig jaar is niet best voor je imago als leuke partner, iets om je voor te schamen, weet je dan nog wel hoe het moet? Gescheiden vind ik ook allang niet meer geldig. Single klinkt alsof je zo nodig double wilt zijn. Sommige vriendinnen met een vaste relatie zitten te smullen van datingverhalen, want dat lijkt hen wel heel spannend. In werkelijkheid vind ik het meestal niet zo inspirerend. Welke rol past me dan ? Nou ik kies voor een onafhankelijke vrouw, die niet meteen denkt dat die schattige man haar leven zal gaan vervullen ( Boer zoekt vrouw) Wel iemand die open staat voor anderen, een vrouw, houdt van sparren, dollen, van het leven genieten en die Leeft en haar eigen weg bewandeld. Zeg eens is daar een woord voor? Is samen leven leuker? Soms wel, soms absoluut niet, sommige relatie levens zijn een gewoonte zonder ruimte, vrijheid, plezier, seks. De buitenkant lijkt okay, en wat er zich binnen afspeelt weet niemand. Dat is wel veilig. Ik denk dat alles op zijn tijd komt en dat je het beste kunt doen wat in jouw levensfase het beste past. Als ik nu een leuke meneer tegenkom en het past, dan ga ik dat weer eens een tijdje proberen. Gelukkig hoef ik geen kinderen meer samen op te voeden.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.