2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Alleen zijn

vervelende gedachtenSamen zijn is nét iets leuker dan alleen. Ik denk dat iedereen het met mij hierover eens is. Alleen zijn kan ook fijn zijn vind ik en dan bedoel ik zonder radio, tv, boek, computer of wat dan ook. Gewoon alleen zijn zonder vermaakt te worden. Ik weet zeker dat hier de meningen over verdeeld zijn. Heel veel mensen die ik ken, zetten bij thuiskomst meteen de tv en in de auto automatisch de radio aan. Het is anders te stil voor ze.

Helemaal stil is het bij mij echter niet als ik alleen ben; ik ben vaak druk ik mijn hoofd met allerlei gedachten. Wat gaat er zoal door mij heen? Bijvoorbeeld: Wie kan ik met wie matchen, waarover kan ik bloggen, de indrukken van een intakegesprek verwerken, genieten van de natuur om me heen en bedenken wat ik nog wil doen die dag.

Natuurlijk zit jij ook vol met gedachten. Die stroom aan gedachten begint immers al bij het wakker worden en gaat de hele dag door. De ene keer dagen ze je uit, het volgende moment klinken ze beschuldigend, daarna weer zeurend of juist erg grappig. Helemaal alleen ben je dus nooit. Die gedachtestroom blijft bij je.

Sommige gedachten die bij je opkomen – zoals angstige, boze of verdrietige gedachten – zijn niet fijn waardoor je je ellendig voelt. Kijk dan eerst of die gedachte wel juist is. Je kunt er ook op een andere manier naar kijken. Door je gedachten te onderzoeken, kan je beter relativeren waardoor je gedachten minder stress en onrust opleveren.

Als je bang bent om alleen te zijn, ben je vaak bang om alleen te zijn met je gedachten. Stel dat je altijd dat stemmetje in je hoofd kunt waarderen, dan is het niet erg om alleen te zijn met jouw gedachten en is het dus ook fijn om alleen te zijn. Je hebt het ook leuk met jezelf!

1 reactie op Alleen zijn

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.