2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Altijd aardig zijn?! 5/11

pleasersOp zondagmiddag 5 november was er de workshop Altijd aardig zijn?! Even na 13.00 uur meldden zich de eerste deelnemers in het Hapto-Atelier in Haren. Na een verwelkoming door Joyce beneden bij de winkeldeur van Kruid-en-Ambacht, was er boven aan de trap het welkom van Gea.

Met een trapleuning als kapstok, een keur aan koekjes én een keur aan deelnemersstoelen ontstonden al snel de eerste gesprekjes en grapjes over hoe aardig het was om op het fijnste plekje te gaan zitten of het grootste koekje te pakken.

Hierdoor ontstond een ontspannen welkom, bij toch wel een spannend thema.

Om klokslag half 2 konden we starten, nadat de taxi de laatste deelnemer afzette. In een volle deelnemersgroep van zowel mannen als vrouwen werd er met afwisseling en plezier gewerkt aan het thema aardig zijn.

Wat brengt dit, wat kost het? Deelnemers maakten een individuele reis en waren spiegel én getuige bij de reis van een ander. Hierdoor resoneerde het volop en mocht alles wat zich aandiende in de groep als illustratie dienen.

Vragen die hierbij aan bod kwamen waren:

  • Voor welke uitdaging stelt dit thema jou?
  • Hoe herken je het zelf?
  • Hoe herken je het bij een ander?
  • En hoe ga jij ermee om als jij deze energie naar je toe krijgt?
  • Hoe gaat de ander met jou om als jij die energie naar de ander zendt?

InthascopeIn 3 opdrachtrondes was er ruimte voor het elkaar 1 op 1 bevragen. Hierin werd gewerkt aan inzicht op het thema voor elk van de deelnemers. We konden zo intiem, (h)echt en vertrouwd met elkaar werken omdat we goede afspraken hadden gemaakt over de veiligheid.

Plenair was er telkens gelegenheid tot het stellen van verdiepende vragen en blokjes theorie. Deze momenten werden op een mooie wijze gebruikt, waardoor er gezamenlijke verdieping kwam in ieders hoogstpersoonlijke reis.

Er was volop aandacht voor misvattingen over het onderwerp en wat heeft gemaakt dat je toch altijd zo aardig bent (voor de ander). Dit werd onderstreept door een aantal opstellingen.

Vastgesteld wordt dat het een herkenbaar onderwerp is, waar dieper onderzoek nieuwe inzichten brengt. Dit kwam ook tot uiting in de slotwoorden van de training, net iets over half 6.

Het was een hele fijne en zinvolle middag!

Deze training wordt 28 januari 2018 herhaald en 18 februari 2018 is er een vervolgworkshop.

Groet en goeds, Gea

2 reacties op Altijd aardig zijn?! 5/11

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.