2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Altijd lente

verlangen en waarderenTijdens een netwerkbijeenkomst met ondernemers hadden we het even over het mooie weer. Een onderneemster liet weten dat het wat haar betrof altijd wel mooi weer mocht zijn met zo’n 21 graden, een zacht windje en een lekker zonnetje. Dan hoef je niet te bedenken wat je aantrekt want je kunt altijd je jurkje aan, was haar stelling.

Daar denk ik toch anders over. Door de seizoenen waardeer ik juist het heerlijke lenteweer. Na de koude winter is het verlangen groot naar het zonnetje en geniet ik bewust van de eerste warme zonnestralen. Dan weet ik hoe het is als het er niet is.

Dat geldt ook voor andere dingen. Zonder de kleur zwart is er geen wit. Zonder yin is er geen yang.

Ken je die reclame voor die frisdrank nog? Een man rijdt in een cabrio met open mond in de woestijn en doet veel moeite om een super droge mond te krijgen. Door die extreme dorst geniet hij op het eind van de commercial enorm van de frisdrank die hij drinkt. Hij zou er minder van genieten als hij onderweg geregeld een slok van een fris drankje zou hebben genomen. Het is juist fijn om te verlangen naar iets.

Ook als je alleen bent en enorm verlangt naar een partner. Dan waardeer je het meer als er weer een bijzonder persoon in je leven is. Het is niet erg om je nu verdrietig te voelen want dan kan je ook die blijdschap zo goed voelen. Het is allemaal zo mooi verbonden aan elkaar. Zonder verdriet ken je geen blijdschap.

Dat geldt ook over geluk. Je kunt je niet continu in staat van geluk verkeren. Het zijn geluksmomentjes. Die momenten kan je zelf ook enigszins creëren. Wees niet bang dat als je je nu niet gelukkig voelt, je je nooit meer gelukkig gaat voelen. Dat geluk dat komt wel weer en dat weet je dan extra goed te waarderen. 

En ook voor verliefdheid gaat dit op. Er zijn mensen die continu het gevoel van verliefdheid nastreven. Het is een fase die weer overgaat en dat maakt plaats voor iets anders. Natuurlijk kan je af en toe weer kriebels ervaren in je buik. Stel dat je de hele tijd die roes van verliefdheid wil ervaren. Je ontmoet iemand waar je de juiste kriebels bij ervaart en je geniet daar enorm van. Je merkt dat dat fijne verliefdheidsgevoel na een tijdje afneemt en dan stop je met de relatie. Je gaat weer op zoek naar een ander. Je ervaart weer die verliefdheid en je zit weer in de zwevende hemel. Je geniet en weer gaat de verliefdheid over. En weer ga je op zoek naar dat gelukzalige gevoel wat je helemaal happy maakt. Je zult merken dat als je dit gevoel blijft najagen, het gevoel minder sterk wordt. Het is goed om te waarderen dat de verliefdheid een andere vorm gaat aannemen. Dat is ook mooi. Blijf je de roes van verliefdheid toch nastreven, dan brengt dit je uiteindelijk weinig behalve een soort kater en de ervaring van het verliefd zijn wordt telkens minder fijn en minder bijzonder.

Stel dat het altijd mooi weer kon zijn, kies jij dan daarvoor? Of maak je liever alle seizoenen mee inclusief het verlangen naar en waarderen van de lente?  

2 reacties op Altijd lente

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.