2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Ameland 2016

Blote voetenMet stralend weer stonden op vrijdag 3 juni om 12 uur 12 singles klaar om te gaan wadlopen van Holwerd naar Ameland. Helaas besloot de wadloopgids dat deze tocht niet door kon gaan aangezien er kans was op onweer. Gelukkig was een alternatief plan bedacht!

De groep reed met de auto naar Lauwersoog om daar met een boot naar de Engelmansplaat te varen. Daar konden de wadlopers van boord en het wad op en ook het Vogelwachtershuisje bekijken. Zou het gaan onweren, dan kon de groep veilig schuilen op de boot. Rond de plaat bleek heel wat slib te liggen waardoor het lopen toch nog wat spannender werd.

Ondertussen was de overige groep deelnemers met 12 personen op Ameland gearriveerd. Zij hadden zich niet voor het wadlopen aangemeld. We hoorden een paar donderslagen maar verder bleef het lekker weer en we maakten een korte wandeling naar en over het strand.

De kokkin Wilma had die avond heerlijke soep en met salades voor ons klaargemaakt. Met diverse kaasjes en brood erbij aten we buiten op het terras van de wellnessboerderij.

samen fietsen Vuurtoren AmelandSamen fietsen

De volgende dag maakten we een fietstocht van Buren naar het meest westelijke puntje van Ameland. Fietsen op een tandem bleek erg leuk en wel even wennen. Een groepje ging na afloop naar het strand en sommigen namen een duik in de zee! Daarna lekker ontspannen in onze eigen sauna, stoomdouche en het zwembad.

Uitzicht over zeeStrand Ameland

‘s Avonds staken we de barbecue aan en genoten wederom van de lekkere salades van Wilma. We hadden een voorlezer in ons midden die een bijzonder verhaal vertelde over een glazen oog. Daarna pakten we de fiets om de zon in de zee te zien zakken. Op het terras van ons huis genoten we van elkaars gezelschap en dansten we tot we moe werden.

Romantiek op strandAvond op terras

Op zondag ging een groep richting het Oerd in het oosten wandelen en de rest liep over het strand de westelijke richting op. Uiteindelijk liepen we 13 km over het strand! Het was een stuk frisser die dag dus aten we binnen met z’n allen. Weer werd een verhaal verteld en bleven we lekker warm binnen de rest van de avond. Er werd veel gelachen die avond!

Maandag vertrokken we allemaal na het ontbijt en namen we afscheid van elkaar.

Wat vond jij van het weekend? Heb jij ook genoten?

1 reactie op Ameland 2016

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.