2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Apart wonen of samen?

partner of maatje“Nee, ik zoek geen partner, maar een vriend.”
”Een maatje zou fijn zijn.”
“Ik zou graag een levenspartner willen.”
“Uiteindelijk zou ik toch graag willen samenwonen.”
“Nooit ga ik meer verhuizen dus zoek ik een latrelatie.”

Bijna iedereen heeft wel een beeld van de gewenste toekomst. Vaak past daar ook wel een partner in en ook daarbij heb je bepaalde gedachten. Aan de andere kant weet je nooit hoe het leven loopt. Misschien vind je elkaar zo leuk en hebben jullie het zo goed samen dat jullie al snel samenwonen terwijl dat niet de bedoeling was. Of jullie hebben zoveel eigen activiteiten los van elkaar, dat een latrelatie veel praktischer blijkt te zijn.

Stel dat je al heel snel vertelt wat je wensen voor de toekomst zijn, dan kan je daarmee de ander afschrikken. Grote kans dat jullie niet allebei precies hetzelfde voor ogen hebben, dan ga je denken dat het niks kan worden. Als je elkaar leert kennen en jullie zijn gek op elkaar, dan gaat het allemaal vanzelf. Dan blijkt het helemaal geen probleem te zijn als de ene eigenlijk had willen samenwonen en de ander latten in gedachte had. Je past je beiden wat aan, omdat je graag samen verder wilt.

Natuurlijk zijn hierop wel wat uitzonderingen. Stel dat je een sterke kinderwens hebt, dan is het wel handig als de ander hier ook voor openstaat en in dezelfde levensfase zit.

Waarom wil jij apart wonen of samen?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.