2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

“App mij!”

verliefdheid“Ik begrijp er niets meer van… Ik heb een geweldige date gehad en hij is leuk, lief, ziet er goed uit en ik zou niet weten wat er mis is met hem. Echt ik kan alleen maar positieve kanten van hem ontdekken. Ik was helemaal in de wolken gisteren. En sinds vanmorgen voel ik me zó verdrietig! Hoe kan dat? Waarom rol  ik van de ene emotie in de andere?”

Samen onderzochten we waarom haar gevoelens zo alle kanten uit vlogen. Wat was er aan de hand? Hij stuurde geen berichtjes die dag dat ze zo verdrietig was. Hij bleek een hele drukke dag te hebben en hij had haar laatste berichtje wel gelezen, maar hij had geen rust om een leuk bericht terug te sturen, want daar nam hij altijd graag even de tijd voor.

Zij bekeek de wereld door een roze bril en werd onzeker omdat ze niets meer hoorde. Ze begon te twijfelen aan haar pas gevonden liefde. Kennelijk had ze bevestiging nodig dat het allemaal wel echt was. Waarschijnlijk brengen nieuwe liefdes daarom zoveel tijd met elkaar door. Het lijkt soms té mooi om waar te zijn en dan is het wel zo fijn om telkens maar weer die bevestiging te krijgen dat je zo bijzonder bent in de ogen van de ander.

Die eerste tijd kan de verliefdheid zo sterk zijn dat je bang bent dat je wakker wordt en het een droom bleek te zijn. Haar gevoelens leken een beetje op verlatingsangst. Het was een stukje onzekerheid, het nog niet helemaal kunnen bevatten dat hij haar zo leuk vond.

Zeker in deze tijd waarin bijna iedereen appjes stuurt en makkelijk kan bellen, zijn we gewend dat we veel communiceren. We verwachten dan ook snel een antwoord terug. Krijgen we niet direct een reactie, dan hebben we snel de neiging om in te vullen waarom die ander niet meteen reageert. Dat is onnodig; de ander is misschien druk en heeft even geen tijd voor je.

Hij stuurde haar die avond allemaal lieve berichten. Het stel is weer samen op de roze wolk en genieten weer volop.

1 reactie op “App mij!”

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.