2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Belemmeringen vinden

Openstaan voor relatie Als je een relatie wilt, is het van belang dat je ook openstaat voor een relatie. Het klinkt zo logisch, maar ik ontmoet geregeld singles die zeggen dat ze graag een relatie willen, maar ondertussen vooral  belemmeringen zien. Ze beperken zich enorm in het vinden van hun partner waardoor het soms lijkt alsof ze op zoek zijn naar een speld in de hooiberg.

Een voorbeeld: “Ik wil wel een relatie, maar hooguit een LAT-relatie”. Ik denk dat je beter kunt afwachten hoe de relatie zich ontwikkelt. Stel dat je iemand ontmoet waar je een hele bijzondere klik hebt en die persoon wil heel graag op den duur gaan samenwonen en jij wil dat perse niet, dan zou het toch zonde zijn als je de relatie geen kans geeft?
Mijn ideaalbeeld van hoe een relatie zich ontwikkelt gaat als volgt: Je ontmoet elkaar een keer op een avond of overdag en dat wordt 2x per week. Na een tijdje willen jullie elkaar graag het hele weekend zien en je blijft slapen. Het korte weekend wordt een lang weekend en ook doordeweeks willen jullie het liefste bij elkaar blijven. Op een gegeven moment wonen jullie al bijna de hele tijd bij elkaar en dan is het eigenlijk zonde om 2 woningen aan te houden. Kortom jullie wonen samen! En dat terwijl je eigenlijk hooguit een LAT–relatie wilde…  Nu klinkt het vast minder eng om uiteindelijk te gaan samenwonen.

Nog een voorbeeld: Zij is 63 jaar, wil een partner en ze geeft aan dat hij maximaal 2 jaar ouder en maximaal 2 jaar jonger mag zijn. Ze geeft mij als matchmaker  (te) weinig ruimte om een match te vinden voor haar.
Omdat 65 jaar een bijzonder (pensioen)jaar was of is, wil ze niet iemand die al gepensioneerd is. Ze is nog heel sportief en ik beloof haar dat ik alleen matches zal maken met mannen die nog heel actief zijn. Nu mag ik tot 70 jaar zoeken!
Ze denkt dat geen enkele man een oudere vrouw als partner wil en daarom geeft ze aan dat ik tot 2 jaar jonger mag zoeken. Ik vertel haar dat mannen daar anders over kunnen denken. Nu mag ik tot 7 jaar jonger matches maken.
Andere leeftijdsmijlpalen zoals 50 of 70 jaar kom ik ook geregeld tegen tijdens het intakegesprek.

Oké, nog eentje dan: Hij is een man van in de 50 en wil alleen gematcht worden met een vrouw met donker haar. De reden daarvoor is dat hij nog niet eerder verliefd is geworden op dames met blond haar. Ik vraag even door: ”Maar wat als die donkerharige dame al grijs is geworden of haar haar geverfd heeft?”. Nee, hij blijft bij z’n standpunt “Zij moet echt donker haar hebben”.
Mijn verhaal laat zien wat gebeurt als je over je belemmeringen heenstapt: Toen ik mij in liet schrijven voor relatiebemiddeling, gaf ik aan dat hij bij voorkeur blond moest zijn, anders donker haar moest hebben en zéker niet rood! Mijn 2e match was met een roodharige man… Door mijn beperkingen los te laten en de match een kans te geven zijn we  zijn inmiddels 21 jaar bij elkaar en het knal oranjerode haar is inmiddels heel wat grijzer geworden.

Zorg dat je belemmeringen je geluk niet in weg staan. Het zou jammer zijn als je die geweldige partner misloopt vanwege de verkeerde schoenmaat ;-).

Heb jij je ook teveel beperkt in het vinden van een partner?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.