2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Ben jij Knuffelbaar?

KnuffelenKnuffelen is voor de één heel normaal en voor anderen iets wat ze helemaal niet gewend zijn.

Vroeger werd ik vast wel geknuffeld als baby, maar dat kan ik mij natuurlijk niet meer herinneren. In het gezin waarin ik opgroeide werd gewoon niet geknuffeld. En ben je niet gewend om geknuffeld te worden, dan ga je dat ook niet makkelijk bij anderen doen.
Anderen aanraken deed ik eigenlijk ook nooit. Ja, wel om een hand te geven of zo, maar verder niet in de loop van een gesprek. Een vriend(in) een knuffel geven bij de ontmoeting en afscheid, dat deed ik gewoon niet. Daar dacht ik ook helemaal niet over na!

Zo’n 10 jaar geleden werd ik mij pas bewust dat sommige mensen veel ‘aanrakiger’ waren dan anderen. Toen besefte ik dat ik dat ook wilde! Waarom? Omdat ik ontdekte dat ik meer warmte/aandacht/liefde wilde in mijn leven. Voor mijzelf en voor mijn kinderen wilde ik niet de traditie waarin ikzelf was opgegroeid blijven volgen. Tijd voor verandering dus.

Eerst ging het aanraken van anderen naar mijn gevoel onnatuurlijk af. Bij wie kon ik wel een hand op de schouder leggen, een knuffel geven en wanneer? Het was een kwestie van doen en ik voelde al snel aan hoeveel afstand je bij iemand moet bewaren. Toch gaat het soms nog weleens “mis”. Zeker niet iedereen staat open voor een hug! Ook al heb ik het gevoel dat iemand ECHT een knuffel nodig heeft; als iemand het niet gewend is om een knuffel te krijgen, merk ik dat wel. Achteraf denk ik weleens “Had ik die knuffel wel moeten geven?” Ik merk dat sommige geknuffelde personen behoorlijk uit hun comfortzone gaan door mijn hugs!

Hou jij ervan om iemand een knuffel te geven en/of om geknuffeld te worden?

4 reacties op Ben jij Knuffelbaar?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.