2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Blijf gewoon jezelf

Blijf jezelfJa, want er zijn al voldoende anderen! En Nee, want je mogelijkheden zijn ongekend. Je weet nu toch nog niet wat je over een paar jaar kunt, weet, durft, etc.?

Authentiek zijn en blijven
Als je iemand ontmoet die zich totaal anders voordoet in het begin, dan kan die ander dat niet vol blijven houden. Logisch dat je bij een eerste ontmoeting wel de beste kant van jezelf wilt laten zien.  Maar als iemand echt de schijn op gaat houden met liegen en bedriegen om een verpletterende indruk op de ander te maken, dan komt ooit een keer de aap uit de mouw.
Op datingsites gebeurt dat best vaak met profielen die worden opgeleukt. Dat wordt gegarandeerd een afknapper bij de eerste ontmoeting. Het lijkt mij dat niemand daar iets mee opschiet!

Uit je Comfortzone gaan
Blijf je doorgaan met doen wat je altijd deed, dan blijf je inderdaad jezelf.  Maar wie ben je en wat kun je nu eigenlijk precies? Ligt dat allemaal al vast of verandert dat? Ik denk dat de meeste mensen zich continue ontwikkelen en meestal gaat dat met kleine stapjes en af en toe een sprong (in het diepe).

Ben je single en lukt het niet om een partner te vinden met wat je nu doet? Dan lijkt het mij logisch dat je dan je mogelijkheden wilt onderzoeken. Immers op de bank thuis blijven zitten om lekker “jezelf te blijven” brengt je helemaal niets, en zéker geen relatie. Ook de gedachte dat “anderen je maar moeten accepteren zoals je bent”, kan heel beperkend voor je zijn.

Heb je nog nooit iemand aangesproken die jij heel erg leuk vindt en je doet dat een keer terwijl je dat eigenlijk doodeng vindt, dan verander je. Een volgende keer gaat het je net iets makkelijker af, voelt het iets comfortabeler en dus is je comfortzone groter geworden. Ga je een keer parachute springen terwijl je dat spannend vindt, dan durf je daarna misschien ook wel te gaan bungee jumpen!

Ik weet zeker dat je veel meer in je mars hebt, dan je nu laat zien. Je hebt geweldige kwaliteiten, die je nog niet gebruikt.

En bereik jij wat je wilt door jezelf te blijven?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.