2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Blijf uit de bermen

gemiste kansenIdeeën voor dit blog ontstaan op allerlei momenten. Dit keer zat ik met wapperende haren achterin een VW cabriolet tijdens de Tour d’Amour VII bij 3 single heren. Ik vertelde de mannen dat ze toch iets fout deden aangezien meer dan de helft van de deelnemers van de toertocht uit leuke single vrouwen bestond. Hoe is het dan mogelijk dat 3 single mannen dan bij elkaar in één auto gaan zitten? Alle andere oldtimers en cabrio’s waren vol en alleen in deze auto vol met mannen was nog plek voor mij.

De mannen waren het met mij eens dat voldoende leuke vrouwen aan de Tour meededen. Echter kwamen ze niet in actie om te zorgen dat ze naast zo’n leuke single dame in de auto kwamen.

Vervolgens vertelde de chauffeur een mooi verhaal: Het leven is als een weg met 2 bermen. In beide bermen wil je niet terecht komen. Aan de rechterkant is namelijk “uitgestelde lol” en aan de linkerkant “gemiste kansen”. Blijf dus goed op de weg!

Uitgestelde Lol
Je wilt wel in actie komen, maar je wacht. Je wacht totdat je DE ideale droomprins(es) ontmoet, je wacht totdat je je leven perfect op de rit hebt, je wacht totdat je zeker weet dat je geen blauwtje loopt, je wacht totdat de Ware bij jou aanbelt, je wacht zo wel heel lang…. Als het moment daar is, dan pas ga je echt genieten en leuke dingen doen. Nu wacht je tot het moment daar is. Waarom blijf je wachten? Je leeft NU en NU is het tijd om te genieten en lol te maken.

Gemiste Kansen
Iedereen krijgt volop kansen in het leven. Heb je het idee dat je te weinig kansen krijgt, dan is het aan jou om meer kansen te creëren. Of het wordt tijd dat je ziet dat je voldoende kansen krijgt, maar dat je die kansen niet oppakt. Tijdens single activiteiten krijg je volop kansen. Spreek je niemand aan, dan mis je een kans. Denk je dat ze jou toch niet leuk vinden of niet op je zitten te wachten, dan zit je jezelf onzin verhalen te vertellen. Je weet niet wat een ander over je denkt totdat je de ander beter leert kennen. Duizend en één redenen kun je bedenken waarom de ander niet bij je zou passen: te oud, te jong, te hoog opgeleid, te laag opgeleid, etc.. Zolang je niets over de ander weet, blijf je gissen.

De chauffeur eindigde de rit met nog een laatste tip: benader de ander zoals je zelf ook benaderd wilt worden. Vraag dus gewoon of hij/zij met je wil afspreken om elkaar beter te leren kennen. Wat zou jij leuk vinden als een ander aan jou zou vragen? Deze vraag stel jij omdat het fijn is om dit te horen.

NEE heb je (en blijf je krijgen als je in de bermen blijft sturen) en JA kun je krijgen (als je de weg op gaat).

Heb jij een tip om uit de bermen te blijven?

 

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.