2012-03-26 header bekers.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De laatste indruk

afscheid nemenWat was het slecht weer en had ik het koud tijdens mijn laatste kampeervakantie! Raar dat ik deze gedachte heb, want als ik de foto’s bekijk dan herinner ik ook de dagen dat ik de schaduw invluchtte. De reis begon met veel zon en eindigde met regenachtig kil weer. Kennelijk zijn de laatste dagen van de vakantie meer blijven plakken in mijn geheugen dan de eerste dagen.

Laatste indrukken van ontmoetingen zijn ook momenten die bij mij blijven hangen. Als ik een knuffel krijg van mijn kinderen voordat ze vertrekken, dan voelt dat veel fijner dan dat ze alleen een hand opsteken. Loopt mijn vriendin Lees verder

email

Open voor liefde

Openen voor liefde“Het lijkt wel of er geen leuke mannen zijn.” “Waarom ontmoet ik haar nooit?” Veel singles klagen over een tekort aan geschikte toekomstige partners.  Toch zijn ze er wel! Maar doordat je alleen bent, dan zit je in bepaalde patronen. Dat kan je terugzien in jouw gedachten, houding en gedrag.

Zodra je de beslissing neemt dat je weer openstaat voor de liefde, kan er van alles gebeuren. Je denkt in mogelijkheden, je houding wordt opener en je doet dingen net iets anders dan anders.

Misschien ga je naar een andere supermarkt  Lees verder

Ontsnap je ei

loslatenGastblog geschreven door Gerrit van der Heide

Je kent ze volgens mij ook wel.
Spreekwoorden waarmee wij iets duidelijk willen maken.
Enkele die wij over de natuur gebruiken.
Met name in het voorjaar.

Maart roert zijn staart.
April doet wat hij wil.
In mei leggen alle vogels een ei.
Deze laatste is trouwens niet helemaal waar.
Er zijn ook vogels die in andere tijden van ’t jaar een ei leggen. Lees verder

Beschaafd jezelf zijn

jezelf blijvenIn vorige blogs schreef ik dat je vooral jezelf moest blijven. En natuurlijk is het van belang dat je je niet zo aan gaat passen aan je partner dat je jezelf kwijt raakt. Vooral pleasers hebben die neiging.

Maar compleet jezelf zijn zónder dat je rekening houdt met je omgeving gaat wel wat ver. Op een eerste date winden en boeren laten wordt zelden gewaardeerd, maar je bent dan wel lekker jezelf. We zijn immers geen dieren. Onze “beschaving” zorgt ervoor dat anderen geen aanstoot aan ons nemen.

Dus als we een lekker ding zien Lees verder