2012-03-26 header bekers.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Uitgesproken het beste

hardop uitsprekenJe gaat op het laatst alles geloven wat je denkt terwijl het helemaal niet waar hoeft te zijn. Tijdens een coachingsgesprek met een klant kwam dat als meest verstorende factor naar boven. Een relatie vinden gaat echt niet lukken als je er zelf echt niet in gelooft dat je een liefdevolle partner gaat ontmoeten. En dat is zo jammer.

Het blog Op de automatische piloot zorgde ervoor dat ik de afgelopen week ging letten op gedachten die mij niet helpen en die te vervangen door betere zinnetjes. Want onbewust sluipen ook bij mij aardig wat gedachtes Lees verder

email

Op de automatische piloot

onderbewustJezelf aantrekkelijk vinden, iets wat je telkens voor je uitschuift gewoon doen… Zou het niet super zijn als we dat zonder moeite kunnen bereiken?

Heel veel doe je op de automatische piloot. Dat is best prettig want dat kost je weinig energie. Zodra je bijvoorbeeld goed kunt autorijden, denk je niet meer na waar de rem, het gas en de koppeling zitten en dat maakt je leven een stuk makkelijker. Ook je lichaam gaat zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen door met ademhalen, cellen vernieuwen, etc..

Het deel van je hersenen dat voor al deze  Lees verder

Pietenpak in maart

In voorbereiding op mijn workshop ‘De kunst van het ontmoeten’ mag ik opnieuw een gastblog schrijven. Graag wil ik een brief aan mijn 4 jarige neefje delen. Over hoe hij, puur, onbevangen, afhankelijk de wereld ontmoet en langzaam aan ook al een beetje heeft te voldoen aan de wereld van de groten. Ik vind het prachtig om naar kinderen te kijken, hoe ze doen, hoe er op hen gereageerd worden en hoe ze grootse dingen kunnen. Van één van mijn leermeesters, Wibe Veenbaas, hoorde ik de volgende ontroerend mooie uitspraak: “kinderen zijn een liefdesbrief van God”.

Voor zijn 4e verjaardag schreef ik een (liefdes) Lees verder

Avontuurlijk boos

boosheidIn voorbereiding op mijn workshop ‘de kunst van het ontmoeten’ mag ik 2 gastblogs schrijven. Deze week gaat het over avontuurlijk boos, het volgende blog gaat over Pietenpak in het voorjaar.

Onlangs mocht ik een aantal workshops geven voor IndiviDuo. Hierin ging het een aantal keren over ‘boos’ en hoe moeilijk het voor sommigen is om hun boosheid te uiten. Zelf herken ik dit niet, ik ben makkelijk boos en kan ontzettend genieten van bozige mensen. Boze mensen geven uiting aan hun grenzen en voorkomen zo grensoverschrijdingen. Lees verder