2012-03-26 header bekers.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Avontuurlijk boos

boosheidIn voorbereiding op mijn workshop ‘de kunst van het ontmoeten’ mag ik 2 gastblogs schrijven. Deze week gaat het over avontuurlijk boos, het volgende blog gaat over Pietenpak in het voorjaar.

Onlangs mocht ik een aantal workshops geven voor IndiviDuo. Hierin ging het een aantal keren over ‘boos’ en hoe moeilijk het voor sommigen is om hun boosheid te uiten. Zelf herken ik dit niet, ik ben makkelijk boos en kan ontzettend genieten van bozige mensen. Boze mensen geven uiting aan hun grenzen en voorkomen zo grensoverschrijdingen. Lees verder

email

Buitenspel?

deelnemerBij activiteiten ontmoet ik veel singles. Iedereen is anders en dat is tijdens de uitjes goed te zien. Ze zijn allemaal deelnemers, maar de mate waarin ze deelnemen loopt nogal uiteen.

De actievelingen zijn enthousiast en doen mee. Soms denken ze zelfs mee hoe het nóg leuker kan. Ze hebben bewust gekozen voor het uitje. Deze deelnemers nemen echt deel aan de activiteit en lijken te houden van het groepsgevoel. Ze voelen zich snel thuis en kunnen goed praten.

Daarnaast ontmoet ik de kat-uit-de-boom-kijkers. Zij houden zich graag op de achtergrond. Ze doen wel mee Lees verder

Model m/v gezocht

model partner zoekenDoor Tinder en datingsites is het heel normaal geworden om direct naar elkaars foto te kijken. Ik heb weleens meegekeken hoe een vriendin aan het swipen was. Na twintig plaatjes wegswipen zag ze een leuke vent. Ze opende zijn profiel en zag nog 6 foto’s van hem. Op één van die foto’s stond hij niet leuk in beeld en dus zocht ze verder. Even later gaf ze de zoektocht naar haar superman op.

Natuurlijk wil je een partner naar wie je graag kijkt en met wie je voor de dag kunt komen. Maar is het innerlijk niet veel belangrijker? Je kunt iemands karakter niet even bijwerken. Wel kan je naar de  Lees verder

Veranderen of aanvaarden

perfectie

Niemand is perfect. De ene heeft een zwak voor chocola, de andere rookt, sport niet, werkt teveel, etc.. Misschien zie jij jezelf wel als dé perfecte persoon, iemand kan jou dan ervaren als een streberig type of een perfectionist. Ik geloof écht dat op ieder potje een dekseltje past. Alleen moet je soms wat langer zoeken naar dat dekseltje.

Sommige mensen hebben het idee dat ze iemand kunnen veranderen. Ze weten dat de ander niet bij hen past, maar ze denken dat de ander door veel liefde te geven wel “bijtrekt”. Het kan dat de één de redder wil zijn terwijl de ander helemaal niet gered wil worden. Lees verder