2012-03-26 header bekers.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Klikkende Energieën

huismus of uitgaanstypeOf je wel of niet een klik ervaart met iemand heeft onder andere te maken met jullie energie. Dat klinkt best wel vaag vind ik, nu ik dit zo schrijf.

Waarin kan je dan verschillen? De ene is een echte huismus en de ander wil graag veel en vaak erop uit. Of je houdt ervan om altijd muziek of geluid om je heen te hebben terwijl de ander misschien juist geniet van de stilte. Graag zelf willen sporten of liever willen toekijken hoe anderen sporten. Altijd willen praten of ook stil kunt zijn samen. Heel onrustig of helemaal zen zijn. Erg energiek of snel vermoeid zijn.  Lees verder

email

Het haakje

kapstokjeSoms vind ik het best lastig om ergens over te beginnen. Waarom? Het is geen leuk onderwerp, iets zit me dwars, ik weet niet hoe de ander erop reageert. Hoe langer ik het uitstel om toch erover te beginnen, hoe zwaarder het wordt.

Ik heb al geleerd dat ik niet te lang moet blijven doorlopen als iets me dwars zit, want dan hoeft er maar íets te gebeuren en de bom lijkt te ontploffen als ik alles maar blijf opsparen en het voor me blijf houden. Als ik iets moet vertellen dat ik lastig vind om erover te beginnen, dan lijkt het alleen maar nog groter en zwaarder te worden om het onderwerp aan te snijden.
Lees verder

Smoezen zoeken

excuses bedenkenIk vond het vroeger lastig om de waarheid te vertellen. Als ik te laat ergens aankwam dan lag het altijd aan het verkeer, de brug die openstond of iets anders. Het lag natuurlijk nooit aan mij. Nu zeg ik het gewoon eerlijk dat ik te laat ben weggegaan of dat ik de afstand verkeerd heb ingeschat of waar het dan ook aan ligt.

Waarom zou je liegen en een ander én jezelf voor de gek houden? Je wilt dat anderen een goed beeld van je hebben. Kennelijk vind je dat de waarheid niet aan het licht mag komen, want je wilt het mooier maken dan dat het is. Maar door smoezen te verzinnen, verandert er niets. Je blijft op dezelfde weg doorgaan. Lees verder

Mei is van dansen in de bloemenwei

lentekriebelsGastblog geschreven door Mathilde Marsman
De meimaand staat alweer voor de deur. Start van een groene periode. Als je nu naar buiten gaat dan zie je hoe de natuur haar schoonheid toont. Overal staan planten en bomen in bloei; gele, blauwe, rode en witte bloemen stralen tussen het frisse gras. Hoe is dat met jou gesteld?

De vogeltjes fluiten volop en het is ’s avonds steeds langer licht. Het maakt dat mensen uit hun huizen komen om te fietsen en te wandelen in de zon of om zomaar even ergens langs het water te zitten. Verliefd te worden. Even los van alles, het gaat als vanzelf. Hoe gaat dat bij jou? Lees verder