2012-03-26 header bekers.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Leeftijdshobbels

Als matchmaker heb ik last van “leeftijdshobbels” en dat komt omdat veel singles die zich inschrijven voor relatiebemiddeling leeftijdshobbels ervaren. Natuurlijk hebben ook singles die graag een passende partner willen en zich niet hebben ingeschreven last van die leeftijdshobbels.

Je vraagt je nu vast af wat ik bedoel met een “ leeftijdshobbel”. Doordat we een bepaald gevoel hebben bij een bepaalde leeftijd, kan dat een belemmering vormen. Een voorbeeld: Een single van 55 zoekt een partner. Bij de inschrijving vraag ik hoeveel jaar jonger en hoeveel jaar ouder deze partner mag zijn. Over het aantal jonger Lees verder

email

Dansen of kletsen

Leren van verhalenUit elk verhaal valt vaak wel een les te leren. Ook ik heb zo wat geleerd dankzij negen jaar ondernemen. Alles altijd perfect willen doen, kost enorm veel tijd en levert relatief weinig op.

Nu kan ik erom lachen als ik een foutje heb gemaakt in mijn blog of in mijn nieuwsbrief. Laatst ontdekte ik een spelfout op mijn website die er al jaren stond. Kennelijk heeft niemand daar last van gehad, denk ik nu. Anders had ik daar vast wel eerder iets over gehoord.

De laatste jaren ben ik ook niet meer zo bang over wat er gezegd wordt over mij. Het is logisch Lees verder

Volg je hart

Je eigen pad volgenMensen praten en af en toe vang ik wat flarden van het gesprek op. Opeens hoor ik dat ze het over mij hebben! Nu ga ik goed luisteren, want stel dat ze iets negatiefs zeggen.

Herken je dat? Lees dan dit inspirerende verhaal.

Lees verder

Hij zoekt een “vrouwtje”

benaming partnerVan sommige woorden krijg ik negatieve kriebels. Vrouwtje vind ik niet bepaald een koosnaam. Maar dat is heel persoonlijk, want anderen hebben daar juist een warm gevoel bij.

Sowieso zijn verkleinwoorden van je (toekomstige) partner wel goed om bij stil te staan. We bedoelen het liefdevol, maar toch wel raar dat we zo iets moois kleiner maken. Ook ik heb het weleens over mijn mannetje. Zolang het lief bedoeld is, is het misschien ook wel prima om verkleinwoorden te gebruiken als je het óver iemand hebt. Lees verder