2012-03-26 header bekers.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Rollen en petten

mannelijk en vrouwelijkRegelmatig verander ik van pet en dan bedoel ik niet een echte pet, maar de rol die ik “speel”. Ik merk dat ik me anders gedraag als ik in gezelschap ben van mijn kinderen, mijn klanten, mijn vriendinnen, andere ondernemers, etc.. Soms zijn de verschillen niet zo groot, maar andere keren zie ik mezelf dingen doen of zeggen die ik in ander gezelschap echt anders zou doen. En toch horen al die rollen echt bij mij. Het voelt niet als toneelspelen. Ik ben nog steeds ik.

Doordat ik me bewust ben van de verschillende petten die ik opzet, lukt het mij ook om af en toe bewust te wisselen van pet. Een voorbeeld: Lees verder

email

Waarom mislukken relaties altijd?

foute partnerNiet alle relaties mislukken natuurlijk! Toch kan je wel het gevoel hebben dat elke relatie die je aangaat telkens maar weer mislukt. Het is goed om te achterhalen waardoor dat komt. Misschien zie je wel een patroon waar je iets mee kunt.

Dit zijn 5 punten die de oorzaak kunnen zijn waardoor jouw relaties niet werken:

1.Hoge eisen
Je hebt wat nare ervaringen gehad en om jezelf te beschermen ga je je eisen voor een nieuwe partner telkens hoger stellen. De aantrekkingskracht moet onweerstaanbaar zijn, Lees verder

Heppie-de-peppie

kwetsbaarHet leven moet leuk zijn! Facebook staat vol met positieve verhalen waardoor we denken dat het  normaal is om het altijd leuk te hebben en blij te zijn. Teleurstellingen, verdriet en boosheid horen echter óók bij het leven. We kunnen ons niet altijd heppie-de-peppie voelen en dat hoeft ook niet.

Het aantal scheidingen is nog nooit zo hoog geweest en dat komt deels doordat we het continue leuk willen hebben. In het begin gaat de relatie super in de tijd van verliefdheid. Na een tijdje krijgt de roze wolk opeens andere tinten als de verwachtingen niet hetzelfde blijken Lees verder

Halo-effect

eerste indruk

Het “halo-effect” houdt in dat je iets positiefs in iemand hebt gezien en dan denk je dat er meer goede kwaliteiten aanwezig zijn. Bij een positieve eerste indruk treedt het halo-effect vaak op. Je gaat dus onbewust invullen dat de ander een goed karakter heeft, de boel op orde heeft, etc.. Kortom, je idealiseert iemand.

Het omgekeerde van het halo-effect is het “horn-effect”. Je ziet iets wat je niet zo aanstaat en je verwacht dat er wel meer dingen zullen zijn waardoor je de ander niet leuk vindt.

De meeste mensen denken Lees verder