2012-03-26 header bekers.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Voor altijd alleen?

happy singleAl langere tijd ben je alleen en dan ga je je afvragen of je de boot gemist hebt. Kitty Munnichs en Fay Troost studeren Journalistiek en maakten samen hierover de podcast “Forever Alone”. Deze podcast is nu genomineerd voor de NTR podcastprijs. De vrouwen zijn hun hele leven Happy Single en ze zijn beiden midden twintig. Maar ook als je wat ouder bent en wel relatie ervaring hebt, zijn hun overdenkingen interessant.

Vaak bemoeit je naaste omgeving zich met jouw vrijgezelle status: “Heb je bindingsangst?” “Waarom probeer je Tinder niet?” “Je komt toch weleens iemand tegen?”.  Lees verder

email

Relatie-huiver?

bang voor nieuwe relatie

Verbaasd las ik het mailtje. Waarom wilde hij haar niet ontmoeten? Ik had een hele leuke match gemaakt en beiden waren enthousiast. Hij schreef het volgende:

Beste Joyce,
Na er gisteren veel over te hebben nagedacht heb ik besloten mij terug te trekken uit het dating circuit. Ik weet dat dit voor jou als een verrassing komt nadat ik jou vorige week heb gevraagd om een nieuw matchvoorstel. Ik heb nu na veel jaren mijn leven op orde en voel dat een leven zonder partner voor mij uiteindelijk toch beter voelt.
Lees verder

Angst kan functioneel zijn

functionele angstVeel emoties kan je onderdrukken, maar angst is wel een hele sterke. Als je ergens écht bang voor bent, dan ga je daar automatisch aan gehoor geven. Eerst moet je onderzoeken of de angst je wel helpt. Het is heel gezond om bang te zijn als het je helpt.

We kennen meerdere soorten angsten en die zijn wél of níet functioneel:

Functionele angst
Opeens voel je dat je iets moet doen of juist moet laten. Deze angst helpt je om te overleven. Zodra je deze Lees verder

Verhaal van een dierenarts

Wijze verhalenEen prachtig verhaal van een dierenarts…

WAAROM LEVEN HONDEN KORTER DAN MENSEN?
Antwoord van een 6-jarig jongetje…

Een dierenarts werd op een dag geroepen om een hondje van 13 jaar te onderzoeken dat Fikkie heette. Het gezin van de hond, een man, zijn vrouw en hun zoontje van 6 jaar oud, waren dol op Fikkie en hoopten op een wonder.

Toen de dierenarts Fikkie onderzocht kwam hij erachter dat de hond niet meer te genezen was. Hij vertelde de familie dat hij niets meer voor Fikkie kon doen en Lees verder