Waarom veel dates nooit een match worden.

Gepubliceerd op 2 april 2016 om 20:51

Stel je hebt iemand net leren kennen of je krijgt een match via een Relatiebureau en het komt eigenlijk nét op een verkeerd moment. Dat kan komen door drukte op het werk, stress, een zieke moeder, zelf niet fit, vakantie, etc.. Je hebt geen tijd om dat moment ook nog eens een relatie te beginnen terwijl je je wel hebt laten inschrijven voor relatiebemiddeling, je iemand ontmoet hebt die je wel beter zou willen leren kennen of iemand anders probeert je te koppelen.

Onthoud dat de ander geen idee heeft waarom jij geen contact opneemt. Pogingen om contact met jou te zoeken mislukken en dus lijkt het erop dat jij niet geïnteresseerd bent. Ontmoet je elkaar uiteindelijk dan toch, dan begin jij al met een minpunt. Om dit te voorkomen is het handig om ondanks dat het echt niet uitkomt, je toch even contact zoekt om uit te leggen wat er aan de hand is en wanneer het je wel schikt.

Jullie hebben elkaar al een keer ontmoet en hebben geen duidelijke vervolgafspraak gemaakt. Vind je de ander leuk, dan is het slim om wel contact te houden. Ook bij twijfel is het goed om elkaar nog eens te ontmoeten. Bij een 2e ontmoeting is het een mooi moment om samen iets te doen zoals een wandeling maken. Meestal “loopt” een gesprek anders als je in beweging bent. Wil je echt een relatie opbouwen, de ander beter leren kennen? Ontmoet elkaar dan geregeld. Kan je niet in een weekend? Dan kan je ook een keer door de week afspreken op een avond. Het is jammer als je het prille contact laat verwateren. Achteraf kan je dan spijt krijgen omdat je de relatie geen goede kans hebt gegeven.

Op meerdere manieren kan je contact onderhouden. Vraag aan de ander wat hij/zij fijn vindt. De één houdt van bellen, de ander van appen, mailen, sms-en, brieven schrijven en weer anderen geven duidelijk de voorkeur aan ontmoetingen. Misschien is skypen of facetimen een optie als een daadwerkelijk afspraak even niet lukt?

Joyce Boerkoel – 2 april 2016

 

Wat is voor jou de beste manier om contact te onderhouden?


«   »