Toekomst affirmatie

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 07:21

Zullen we ons samen even afsluiten? Even alle negativiteit die steeds meer in ons dagelijks leven sluipt achter ons laten, voor een klein geluksmomentje? Een geluksmomentje, die je op termijn nog eens extra zal belonen voor je korte genieten, door je fantasieën of eigenlijk, hoopvolle verwachtingen te verwezenlijken.

 

Even helemaal afdwalen met gedachten. De ogen sluiten en even visualiseren dat we een moment op het rustige strand liggen. De verzorgende zon warmt je gezicht op, waarna je huid gestreeld wordt door een zacht, verfrissend en zomers briesje. Je hoort het kabbelen van het water, en de geluiden van vogels op de achtergrond die het geluid van dit geluk belichamen. Je geliefden en naaste zijn hier bij je. Je hoort de kinderen spelen met een bal, even verderop. Visualiseer hoe je naar het water loopt, en je armen en borst even insmeert met water om af te koelen. Je kijkt even omhoog, en ziet stapelwolken en een azuurblauwe lucht, de zon maakt het dat je je ogen even moet dichtknijpen, maar het deert niet. Want dit is de zomer van 2021, en deze fantasie wordt werkelijkheid.


We hebben het er allemaal ontzettend zwaar mee. Ongeacht je afkomst, je leeftijd, of je levensbeschouwing. Niemand haalt plezier uit deze keiharde en helaas noodzakelijke lockdown. De verwarrende regeltjes, de droge handen van het desinfecteren, en dan nog maar te zwijgen over die verstikkende mond(snoer) kapjes. Maar vandaag wil ik het hebben over een kleine simpele techniek dat het wachtend leed wellicht wat kan verlichten. Ja, ik heb het natuurlijk over affirmeren.


Wat is affirmeren? Affirmeren is een techniek waarbij het herhaaldelijk ergens aan denken en iets visualiseren uiteindelijk veranderd in het geloven van de gedachte. Dit creëert de uitwerking van de wet van aantrekkingskracht bekend van The Secret. Het daadwerkelijk laten manifesteren van je gedachten. Het affirmeren reikt zelfs nog verder dan alleen maar van een gedachte, het daadwerkelijk geloven in dat wat je affirmeert. Mantra’s herhalen die jouw affirmatie dagelijks bevestigen, het maakt allemaal deel uit van een proces om je mooiste dromen uit te laten komen.


Veel celebrities en andere succesvolle mensen geven dan ook aan een groot deel van hun succes te danken te hebben aan de affirmatie techniek. Dat ze ferm vasthouden aan hun dagelijkse rituelen zoals het luidkeels opnoemen van hun mantra’s en hun leven te leven alsof ze al bereikt hebben wat ze willen bereiken. Technieken en rituelen die hun bijdrage leveren om hun doelen te verwezenlijken. Waarom is het juist in deze bijzondere tijd zo belangrijk?


Op het moment dat men ervoor kiest om te geloven in de affirmatie techniek, geloof je indirect ook automatisch in collectieve affirmatie.  Collectieve affirmatie is het fenomeen dat: hetgeen dat de meerderheid van de mensheid aanneemt en affirmeert als realiteit zich zal manifesteren als de daadwerkelijke realiteit, dus als het merendeel van de wereld geloofd in negativiteit en ellende dat dit zich ook zo zal manifesteren en vice versa. (ook bekend als collectief bewustzijn).
Daarom is het hoog tijd om massaal positiviteit te affirmeren, en alvast heerlijk te gaan berekenen en visualiseren wat jouw plannen zijn na die lockdown, de dingen waar jij gelukkig van wordt.


Onderwerpen die dringend collectief geaffirmeerd moeten worden zijn de gedachte aan de gezellige familie etentjes, de gedachte aan weer in het stralende zomerse zonnetje een terrasje mogen pakken, het wederzien en omarmen van de (klein-) kinderen. Dingen waar we lang op hebben moeten wachten en nog wel eventjes geduld voor op moeten brengen. En ook al lijkt het soms alsof er geen licht aan het einde van de tunnel te zien is, zijn het juist de kleine mantra’s, herinneringen en gedachten consequent blijven herhalen en visualiseren die het sneller werkelijkheid zullen maken. Samen affirmeren we er een geweldig 2022 van!

Door: De realiteitscoach

 

Hoe maak jij van je dromen werkelijkheid? Door affirmatie of iets anders? Zet het in de reactie hieronder, want we willen het graag weten.

Bedankt!

Jeannette Hoek


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.