IndiviDuo, wat betekent dat eigenlijk?

De naam IndiviDuo bestaat uit twee delen, individu en duo. En met twee individuen maak je samen een duo. Tegelijkertijd blijf je ook zelf je eigen individu. Want wij vinden dat je jezelf mag wezen, in welke situatie dan ook. Jezelf mag zijn, want als je helemaal jezelf bent ben je op je best. Ook in een relatie. Jezelf dus niet wegcijferen of vergeten omdat je een in een relatie zit. Zo is IndiviDuo aan haar naam gekomen.

Lees meer »

Houden van jezelf.

Hier een paar tips om meer van jezelf te gaan houden. Je kan kijken wat voor jou werkt, en je voordeel er mee doen. Succes!  1. Geef geen kritiek meer.Kritiek geven is geen bijdrage. Weiger jezelf te bekritiseren.Accepteer jezelf zoals je nu bent. Iedereen verandert, maar als je jezelf afkeurt, verander je in een negatieve richting en als je jezelf goedkeurt, verander je in een positieve richting.

Lees meer »

Bij houden van hoort soms ook loslaten…

Naarmate we ouder worden, is de kans dat we al eerder een relatie of zelfs meerdere relaties achter de rug hebben, steeds groter. Het komt helaas zelden voor dat je allebei op hetzelfde moment zo ver bent dat je uit elkaar wilt. Hierdoor is er meestal één van de twee, die achterblijft met verdriet, onmacht en boosheid.

Lees meer »

Toekomst affirmatie

Zullen we ons samen even afsluiten? Even alle negativiteit die steeds meer in ons dagelijks leven sluipt achter ons laten, voor een klein geluksmomentje? Een geluksmomentje, die je op termijn nog eens extra zal belonen voor je korte genieten, door je fantasieën of eigenlijk, hoopvolle verwachtingen te verwezenlijken.

Lees meer »

Eeuwige trouw

Iedereen kent het liedje van Meatloaf “Paradise by the dashboardlight”. Wanneer op een dansfeest dit nummer gedraaid wordt, springt iedereen op de dansvloer om vervolgens wat ongemakkelijk te bewegen want het is eigenlijk meer theatraal dan swingend. Toch wordt het hogelijk gewaardeerd, al jaren in de voorste gelederen van de top 2000. Een deel van de verklaring ligt er in dat door Meatloaf alles zo over the top wordt geacteerd dat je hem zijn schijnvertoning gemakkelijk vergeeft.

Lees meer »

Gesprek tussen hart en hoofd

“Waarom heb je me achter een schild geplaatst?” vroeg het hart.– “Voor je eigen bestwil” antwoordde het hoofd.“Hoe dat zo?” vroeg het hart– “Het schild zal je beschermen tegen pijn” zei het hoofd.

Lees meer »

Mainstream eenzaamheid

Vandaag de dag worden we van alle kanten overladen met verschillende reclames, programma’s en promotionele acties via de media. De hele mediacultuur is ingericht naar het bereiken van de grootst mogelijke doelgroepen, om maar zoveel mogelijk van hun producten of diensten te kunnen aanbieden.

Lees meer »

Het is de toon die de muziek maakt

Dit bekende spreekwoord wat bij sommige mensen nog naklinkt als een echo, omdat onze ouders keer op keer al dan niet met een belerend vingertje, zeiden dat: ‘het is de toon die de muziek maakt’, ofwel, ‘het gaat om de manier waarop iets gezegd wordt’.

Lees meer »

Gezocht: Partner met niveau

Je hebt je leven op de rit, een geweldige carrière een mooie woning in een moderne Vinex wijk, een knappe auto voor de deur en drie keer per jaar de mogelijkheid om op vakantie te gaan. Het is dan ook begrijpelijk dat je voorkeur uitgaat naar een partner die zelf ook wat bereikt heeft in zijn of haar leven.

Lees meer »

Datingfraude

Datingfraude: de laatste jaren zijn de cijfers schrikbarend toegenomen… helaas vallen steeds vaker, hoogopgeleide vrouwen ten prooi aan datingfraude. Maar wat is dat nou eigenlijk? Als ik de laatste maanden kijk naar bijvoorbeeld mijn persoonlijke Social-Mediakanalen, heb ik al meermaals een privébericht mogen ontvangen van: ‘een knappe arts uit Syrië’, ‘Amerikaanse soldaat die in een land zit, waar klaarblijkelijk geen pinautomaten zijn’, ‘de adonis op het boorplatform, die niet van boord af mag’ en niet te vergeten: ‘de Nigeriaanse studiebol, die zo graag zijn opleiding wil afmaken.’

Lees meer »

Burn-out en trauma’s, zoals PTSS

Wanneer we spreken over ‘trauma’, is het belangrijk om een duidelijk verschil te maken tussen enkelvoudig trauma (type l), waarbij de persoon in kwestie in het dagelijks leven last heeft van psychische problemen die voort zijn gekomen uit bijvoorbeeld: een ongeluk, aanranding of een andere nare ervaring, terwijl bij een  meervoudig trauma (type ll), er dus sprake is van meerdere nare ervaringen, die een langere tijd voortduren, zoals seksueel misbruik, (geestelijke) mishandeling of het herhaaldelijk gepest worden.

Lees meer »

Burn-out door thuiswerken

Sinds de huidige protocollen ten aanzien van COVID-19, beginnen de cijfers van burn-out door thuiswerk, schrikbarend op te lopen. Helemaal wanneer de thuissituatie eigenlijk niet toestaat om op een goede manier thuis te werken. Hierbij begint het al met een juiste werkplek, waar ongestoord gewerkt kan worden. Zeker wanneer er ook kinderen zijn, die tijdelijk niet naar school kunnen of mogen, trekken we ons terug op een zo rustig mogelijke plek in huis, maar het gemis aan een goede bureaustoel, rust en ruimte om te werken, ontbreekt.

Lees meer »