Gezelligheid in een online wereld

Met de komst van het internet in Nederland, waarbij consumenten hiervan gebruik konden maken vanaf 1993, is er in de afgelopen 27 jaar ontzettend veel veranderd. Van het inbellen per telefoon, wat nog kostbaar was, tot deze huidige tijd, waarbij streamen, gamen en social media genormaliseerd zijn.

Lees meer »

Knuffelen conform maatregelen.

Afgelopen week heeft het (inmiddels demissionaire) kabinet aangekondigd dat de lockdown weer verlengd wordt tot 9 februari. Iets wat voor velen onder ons voelt als thuiskomen van een ijskoude kermis. Hoewel dit stukje tekst ietwat haaks tegenover het advies van de overheid staat om 24/7 afstand te houden van iedereen, is het juist in deze moeilijke en vervreemde tijd, van uiterst belang dat we onze geliefde om ons heen blijven zien en blijven omhelzen en knuffelen.

Lees meer »

Een winter vol huidhonger

Bij de term ‘huidhonger’ wordt er vaak onterecht, gedacht dat het louter en alleen om het gemis aan seksueel contact gaat. Maar huidhonger is meer dan dat. Zeker nu we minder gemakkelijk in contact kunnen komen met anderen, missen we ook de knuffel, een arm om ons heen, de hart-tot-hart verbinding.

Lees meer »

Het kind van de rekening

Het leven loopt helaas niet altijd zoals wij dat in onze ‘Barbie-droom’ voor ogen hadden. Na een langdurige destructieve relatie, waarin de ‘droomprins (-es)’ eigenlijk een wolf in schaapskleding bleek te zijn, kijken we naar hoe het mogelijk is dat sommige mensen een ‘neus’ voor foute partners hebben. Wat helaas vaststaat is dat mensen die zelf in een destructief gezin zijn opgegroeid, een grotere kans hebben om in een soortgelijke situatie terecht te komen, omdat het in een referentiekader als deze, genormaliseerd is.

Lees meer »

Het nut van Piekeren

Piekeren doen veel mensen en waarom doen we dat? Je gedachten malen maar door en zelfs ’s nachts lig je wakker van je eigen gedachten. Als ik een nacht slecht heb geslapen door gepieker, dan vraag ik me ‘s ochtends af of dat gepieker me een stap verder heeft geholpen. Helaas is dat nooit zo.

Lees meer »

Waarom veel dates nooit een match worden.

Stel je hebt iemand net leren kennen of je krijgt een match via een Relatiebureau en het komt eigenlijk nét op een verkeerd moment. Dat kan komen door drukte op het werk, stress, een zieke moeder, zelf niet fit, vakantie, etc.. Je hebt geen tijd om dat moment ook nog eens een relatie te beginnen terwijl je je wel hebt laten inschrijven voor relatiebemiddeling, je iemand ontmoet hebt die je wel beter zou willen leren kennen of iemand anders probeert je te koppelen.

Lees meer »

Verhaal over Oordelen

Een boer had een prachtig paard, dat hij nooit had willen verkopen. Op een dag was het paard verdwenen uit de stal. ‘Wat een ongeluk!’ riepen de dorpelingen in koor. ‘Wat vreselijk voor je dat je je paard kwijt bent! Had je het nou maar verkocht!’

Lees meer »