2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Blote Voetenpad 10/9

op stenen wandelenIn mei ging deze wandeling niet door op blote voeten omdat het veel te koud was. De laatste dagen viel veel regen maar op deze zondag hadden we geluk! Waarschijnlijk was het Blote Voetenpad nog modderiger dan gewoonlijk. De 10 deelnemers trokken hun schoenen uit en rolden hun broekspijpen op.

Het eerste stuk liepen we over een bruggetje, wat gras en dan over de grote stenen richting het bos. Al snel liepen we over dennennaalden, door een modderige plas en over boomstammen.

Sommige modderpoelen bleken écht diep en dan was het wel erg fijn om een uitgestoken hand te kunnen vastpakken. De helft van de groep liep vooruit en de andere groep maakte er een sport van om door zoveel mogelijk modderpoelen te waden. Heelhuids kwamen we weer aan bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold aan. Daar spoelden we de modder van onze benen bij de kraantjes.

schone voetenhand in hand lopen

In het zonnetje zaten we met z’n allen aan een grote tafel op het terras en praatten na onder het genot van een kop muntthee of koffie. Na deze bijzondere 2 km hadden 6 deelnemers zin om nog een stuk mét schoenen te lopen. We trokken onze schoenen weer aan. Mijn schoenen voelden heel comfortabel en lekker warm aan het eerste stuk. Al snel was ik de luxe van schoenen weer gewend.

boomstam blote voetenpad na blote voetenpad

We liepen De Bult wandeling (6 km) langs rode paaltjes. Het was een afwisselende route door het bos en open veld. Onderweg zagen we veel paddenstoelen, Vingerhoedskruid en ook wat Springbalsemien waarvan de rijpe zaden opensprongen bij het aanraken. We vroegen ons af waar de bult bleef in de wandeling, want die kregen we niet te zien. Wel zagen we na ruim 6 km lopen het Buitencentrum weer.

paddestoelen bloemen single wandeling

Nog steeds scheen de zon en we namen weer plaats op het terras voor een drankje en een stuk appelcake. Net nadat we hadden afgerekend en afscheid van elkaar hadden genomen schoof een wolk voor de zon. Wat hadden we geluk met het weer deze dag!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.