2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Bounty 1 juni

Kapitein AlexNa veel warme dagen werd het een stuk frisser op het moment dat alle deelnemers vanaf huis of hun werk richting zeilschip Bounty vertrokken. Het begon zachtjes te regenen toen we richting de Bataviahaven liepen. Alle gasten namen een kop thee of koffie bij de bar en gingen in de kajuit zitten om kennis met elkaar te maken. Binnen was het droog, warm en gezellig!

Kapitein Alex heette ons welkom en vertelde ons over de geschiedenis van Brigantijn Bounty. Tegen 21 uur werd het droog, ging iedereen naar buiten en gooide de crew de trossen los. Er werd  geroepen dat we gingen “aanmeren”, want we gingen naar het meer toe. Dit zorgde meteen voor wat discussies, want het was toch “afmeren” als je wegvaart?

Zeilles tijdens zeiltochtActieven singles

We kwamen langs de Bataviawerf en lieten ons schutten in de sluis om het IJsselmeer op de kunnen varen. Voordat een dwars getuigd zeil werd gezet, moesten de ra’s door middel van de brassen in de juiste positie worden gebracht. Een groepje deelnemers hielp enthousiast mee.

De schipper gaf de stuurman opdracht om zo koers te houden, dat we nauwelijks last hadden van de buien. Als verrassing werden de buitenlichten aangedaan die afwisselend andere kleuren lieten zien. De hapjes werden door het hele schip rondgebracht en bij de bar werden de drankjes gehaald.

Bar zeilschip BountySingles op zitkussens

Even na middernacht legden we weer aan in de haven en namen we afscheid van 8 singles die niet bleven slapen aan boord. De rest nam nog een drankje. De kajuit werd omgetoverd tot dansvloer en iedereen danste mee! Om 2 uur werd het toch echt tijd om de slaapzakken uit te rollen. Een deel van de groep sliep de hele nacht buiten onder de sterrenhemel en de rest zocht een plekje in de kajuit.

Met een warme kop koffie werden we langzaam wakker. We ontbeten met uitzicht op de haven aangezien zeilschip Bounty bijtijds koers richting Amsterdam moest zetten.

Dansen met singlesOntbijt voor singles

Na het ontbijt namen we weer afscheid van een deel van de groep die niet mee ging wandelen bij de Oostvaardersplassen. Met de rest carpoolden we naar het Buitencentrum in Lelystad voor de nieuwe wildernis wandeling.

Ik kijk terug op een leuke avond. Ondanks het treurige weer was het ijs snel gebroken tussen de singles die elkaar niet eerder hadden ontmoet. Het was een gezellige avond met een geweldige sfeer en Cupido is ook langs geweest!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.