2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Bounty 5/8-6/8

zeilen met singlesDe 21 deelnemers aan de Single Sunset Cruise kwamen aan boord en hadden mooi weer meegenomen. De meeste singles hadden ook een slaapzak en een matje of luchtbed bij zich, want zij gingen voor de upgrade en bleven na afloop slapen op zeilschip Bounty.

Na een welkomstdrankje vertelde schipper Alex ons welke touwen bij welk zeil hoorden. Door middel van de groene, blauwe, witte en rode klampen leerden we het onderscheid te maken tussen de vele dwars getuigde zeilen. De trossen werden losgegooid en de koers werd richting het IJsselmeer gezet. Vanaf het water hadden we mooi zicht op het VOC-schip Batavia. Daarna werden we geschut in de sluis.

Met het open water in zicht werden de zeilen gehesen. Ondertussen genoten we van de zonsondergang, van elkaars gezelschap en de lekkere warme snacks die werden rondgebracht. Normaal blijft de generator draaien aan boord, maar de schipper besloot om een tijdje de generator uit te zetten. De rust daalde neer over het schip en automatisch ging iedereen zachter praten. Met een laser werd groene spikkellichtjes geprojecteerd waardoor een bijzonder sfeertje ontstond.

zeilinstructierelaxen met singles

Een heerlijk tapasbuffet stond nu in de kombuis klaar voor alle hongerige zeelieden. Met halve wind in de zeilen bleven we doorzeilen richting Urk tot het tijd werd om het steven te wenden en weer terug te zeilen richting de lichtjes van Lelystad na een gecontroleerde gijp. Vlak voor de sluizen werden de zeilen gestreken en voor we het wisten bereikten we alweer de Bataviahaven.

romantische zonsondergangSingle Sunset Cruise

Een paar singles namen afscheid en gingen van boord om naar huis te gaan. De rest bleef gezellig nog napraten onder het genot van een drankje.

sfeervolle Zeiltocht ontbijten op zeilschip

Een zeil werd gespannen over het dek zodat droog buiten geslapen kon worden. Sommigen sliepen in de kajuit en anderen onder de sterren of onder het zeil buiten. Rond half acht ’s ochtend begon het zachtjes te regenen waardoor de buitenslapers wakker werden. Het ontbijtbuffet stond voor ons klaar met fruit, eitjes, brood, yoghurt, thee, koffie en sap.

Om 10 uur gooide de bemanning de trossen los om een kwartier bij de Bataviawerf aan te meren. Daar gingen we van boord nadat we afscheid hadden genomen van de singles die niet mee gingen wandelen in de Oostvaardersplassen.

Heb jij meegezeild? Ik vind het leuk als je hieronder laat weten hoe jij deze activiteit hebt ervaren!

3 reacties op Bounty 5/8-6/8

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.