2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Bounty 7/8

Om 20.00 uur arriveerden de eerste singles bij Bounty. Met een drankje werden ze door de Crew welkom geheten na het aflopen van de loopplank. Het werd druk aan boord met 44 deelnemers!

Single zeiltochtsingles en romantiek

We gooiden de touwen los om even na half negen. Sommige deelnemers hielpen mee met het hijsen van de zeilen. Het waaide lekker en dus waren er wel wat golfen op het Markermeer. De koers van zeilschip Bounty was eerst richting de zonsondergang om vervolgens ´Melkmeisje te zeilen´ met de wind in de rug zodat we wat minder last hadden van de deining.

De hapjes werden rondgebracht en de gesprekken kwamen goed op gang. Ook in de stuurhut was het gezellig en diverse stuurmannen en -vrouwen stonden een tijdje aan het roer.

Singles in actieBegeleiding single activiteiten

Die middag was het lekker warm, maar die avond koelde het behoorlijk af op het water. Wie geen lange broek en een jas of trui mee had genomen, kon een deken krijgen. Een enkel stel zocht de warmte bij elkaar op.

De planning voor zeilen met zeilschip Bounty was goed afgestemd op de sterren. Drie planeten stonden vlak naast elkaar in het teken Leeuw: Mercurius, Venus en Jupiter. Astrologisch betekent dat de ultieme samenwerking van de energie, die bij de planeten past.

bijzonder uitzichtMercurius is de boodschapper van de goden, hij is speels en snel en is goed in contacten leggen. Hij gaat over communicatie en handel. Venus is de godin van de liefde, zij is een liefdevolle en verbindende kracht en zij gaat over schoonheid. Jupiter is de geluksplaneet en gaat graag op reis om zijn grenzen te verleggen.

De planeten stonden in het teken Leeuw van genieten, creëren en plezier, samen is dat een feestje! De maan stond in Stier, waardoor de sfeer wat voorzichtiger was dan je zou verwachten door het verhaal hierboven. De snelle Mercurius ging rond 21.30 uur het teken van de Maagd binnen, misschien werden de gesprekken toen wat serieuzer.

Helaas waren de planeten niet aan de hemel te zien, omdat zij onder de horizon verdwenen voor het donker werd. Wel zagen we diverse sterren die avond aan de hemel.

Bij terugkomst in de Bataviahaven even na middernacht namen we afscheid van elkaar. 16 deelnemers hadden gekozen voor de upgrade en bleven op het schip slapen waarvan eentje spontaan zonder zich van te voren te hebben aangemeld daarvoor. Zij sliep onder fleece deken en op een lounge kussen. De rest had allemaal een slaapzak meegenomen en een matje of luchtbed.

slapen op Bountyweekend voor singles

Het weer zat niet helemaal mee die nacht, maar met een zeil over het dek gespannen kon ook buiten op het dek geslapen worden. Een groepje zong nog gezellig mee met muziek die ze bovendeks draaiden terwijl 4 anderen de warmte van de kajuit opzochten en op de banken gingen slapen. En 2 hadden een romantisch een nestje in stuurhut gebouwd…

onder zeil gaan Single tocht met overnachten

Na een korte nacht was iedereen toch redelijk vroeg weer wakker. Om 8 uur zaten we al aan ontbijt. We lieten ons het ontbijtbuffet goed smaken: verschillende soorten brood, yoghurt, jus, melk, tomaat, paprika’s en natuurlijk thee en koffie.

Ontbijten tijdens weekendUitkijkhut Almere

Rond tienen gingen 6 overnachters naar de Oostvaardersplassen voor een rondleiding. De gidsen vertelden veel over het natuurgebied.

Op zaterdag 5 september is het weer mogelijk om te blijven overnachten op Bounty na het zeilen!

Bron astrologie gedeelte: Marijke Ott, Amersfoort

Herken je het stukje over de planeten en hoe heb jij het avontuur zelf ervaren?

1 reactie op Bounty 7/8

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.