2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Budget cadeautips voor de Feestdagen

Betaalbare cadeautjesSinterklaas en kerst zijn dure tijden en niet iedereen kan het zich permitteren om luxe of dure cadeaus te kopen. Daarom de beste low budget cadeautips voor een fijn avondje Sinterklaas of een gezellig kerstfeest.

Verzamelen!
Het hele jaar door kun je leuke en goedkope cadeautjes inslaan voor later gebruik. Een paar mooie kaarsen, leuke sieraden, speelgoed of een afgeprijsd geurtje kun je bijvoorbeeld prima bewaren in een grote doos op zolder. Breken de feestdagen aan of is er iemand jarig, kijk dan eerst in de doos of er iets geschikts tussen zit. Het scheelt je een trip naar de winkel en voorkomt dat je op het laatste moment te veel geld uitgeeft aan een cadeau omdat je zo snel niks anders kunt vinden. Ook cadeautjes die je zelf hebt gekregen of items uit je kerstpakket waar je niks mee doet kun je aan de doos toevoegen.

Maak een cadeaupakket
Je hebt van die mensen waarbij je geen idee hebt wat je ze moet geven. Je kunt altijd een boekenbon of geld geven, maar leuker is het om een cadeaupakket samen te stellen rondom een thema. Zo kun je een verwenpakketje samenstellen van douchegel, bodylotion, een maskertje en een scrubspons. Verpak het samen met een mooie handdoek in een rieten mandje dat je nog ergens hebt liggen en voilà, die collega ook weer blij. Ook leuk, vul een plastic opbergbox met een autotijdschrift, slotontdooier, ruitenreiniger en een doos snoepjes, en je broer zal dankbaar aan je denken achter het stuur.

En viert iemand zijn dertigste verjaardag, dan gooi je een doos vol met dertig cadeautjes natuurlijk. Als je er ook kleine spulletjes instopt zoals proefmonsters, een pen of mooie brochures van een favoriete winkel hoeft het helemaal niet zoveel te kosten.

Doe het zelf cadeautjes

  • Brand een CD met de favoriete muziek van de ontvanger, altijd handig voor in de auto.
  • Versier een eenvoudig fotolijstje en doe hier een speciale foto in.
  • Brei een sjaal van restjes wol die je nog ergens hebt liggen.
  • Knip twee vierkanten uit voor- en achterpand van een oude trui en naai er een leuke kussenhoes van.
  • Maak een kalender voor het nieuwe jaar.
  • Met wat verf, leuke stickers en een klein knuffeltje maak je van een gewoon kartonnen koffertje een fantastische logeerkoffer voor een klein kind.
  • Met transferpapier (te koop bij o.a. computerwinkels en huishoudzaken) print je de leukste foto’s en teksten uit die je vervolgens op een t-shirt of kussensloop kunt strijken.
  • Een simpel houten vogelhuisje tover je met wat restjes acrylverf om tot een vogelpaleis.

Echt platzak?
Ben je echt helemaal blut of kun je werkelijk niks anders verzinnen, geef dan “jezelf” cadeau! Maak een bonnenboekje voor je oma, elke bon is goed voor een keer grasmaaien of de heg snoeien. Een drukbezette vriendin zal dolblij zijn met bonnen die goed zijn voor een keertje oppassen op de kids zodat ze even tijd voor zichzelf heeft, een grote beurt voor de badkamer of een ochtend hulp bij het uitmesten van de schuur. Een dinerbon met jezelf als kok is ook origineel.

Grootse verpakking
Niet onbelangrijk is de verpakking van je cadeau. Zorg voor een voorraadje goedkoop cadeaupapier, bewaar de lintjes van boeketten en mooie doosjes waar je kleine cadeautjes in kunt stoppen. Naast cadeaupapier kun je ook hippe folders, opengeknipte plastic tassen, lappen stof en papieren tassen gebruiken om je cadeau in te verpakken. Versieren doe je met lintjes, maar denk ook eens aan bloemen uit je tuin of stickers. Oude kerstversiering kun je met een lint of dubbelzijdig tape op een pakje bevestigen. Knip de voorkant van oude kerstkaarten en je hebt een origineel cadeaulabel.

Fijne Feestdagen!

Bron: www.singlessite.nl

Weet jij nog andere cadeautips? Deel ze hieronder in een reactie.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.