2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Buitenspel?

deelnemerBij activiteiten ontmoet ik veel singles. Iedereen is anders en dat is tijdens de uitjes goed te zien. Ze zijn allemaal deelnemers, maar de mate waarin ze deelnemen loopt nogal uiteen.

De actievelingen zijn enthousiast en doen mee. Soms denken ze zelfs mee hoe het nóg leuker kan. Ze hebben bewust gekozen voor het uitje. Deze deelnemers nemen echt deel aan de activiteit en lijken te houden van het groepsgevoel. Ze voelen zich snel thuis en kunnen goed praten.

Daarnaast ontmoet ik de kat-uit-de-boom-kijkers. Zij houden zich graag op de achtergrond. Ze doen wel mee maar lopen niet voorop. Bij workshops zijn ze wat stiller tot ze zich echt goed voelen in de groep. Vaak zijn ze meer een toeschouwer en ze zijn zeker niet duidelijk aanwezig. Dit zijn veelal denkers die goed luisteren. Als een activiteit wat langer duurt dan voelen ze zich meer thuis in de groep.

Ook zie ik af en toe een deelnemer die niet echt deelneemt. Zij houden zich bijna buiten de activiteit. Ze houden de groep soms op, een enkeling klaagt of volgt zijn eigen weg in plaats van met de anderen mee te doen. Het lijkt soms wel of ze liever niet hadden meegedaan of dat het groepsgevoel ontbreekt. Kennelijk zijn ze niet gewend om samen erop uit te gaan.

Als je bewust bent waar je staat in het spel dan kan je overwegen om daar verandering in te brengen. Voel jij je comfortabel als je niet midden in de spotlight staat, dan is dat natuurlijk prima. Mensen die vaker naar activiteiten gaan, zie ik meestal na een tijdje wat minder afwachtend worden.

Wat voor type deelnemer ben jij?

1 reactie op Buitenspel?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.