2012-03-26 header lichte wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Comfortzone

Zouden we dit jaar een Elfstedentocht krijgen? Ik ken slechts 1 persoon die daar aan mee zou gaan doen. Toch hebben veel mensen er alles voor over om maar mee te kunnen doen. Ze weten dat ze gaan afzien in de kou, wind en misschien wel sneeuw of hagel. De kans op bevroren neuzen, vingers, tenen, de kans om te vallen, in een wak te rijden. Vul maar in.

liefde voor de Elfstedentocht

Het is een bijzondere tocht, die niet elk jaar plaats vindt. Het is een spannende rit. Als je de Elfstedentocht hebt uitgereden, dan heb je toch echt een bijzondere prestatie neergezet. De sfeer rondom de Tocht der Tochten is ook bijzonder.

De Elfstedentocht is typisch Nederlands.  En dat terwijl wij Nederlanders roepen “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”.  Als we altijd gewoon zouden doen, zou de hele Elfstedentocht niet bestaan!

Zovelen doen wat ze altijd al deden. Ze zijn blij als ze een vaste baan hebben en zorgen dat ze die behouden, ze hebben hun vaste hobby’s en vrienden.  Ze weten meestal wat er komen gaat. Zo voelen ze zich veilig en geborgen. Door te blijven doen wat je altijd al deed, blijf je in je Comfortzone.

Brengt deze comfortzone wat jij nodig hebt? Kom je zo de juiste mensen en mogelijkheden tegen voor vriendschap en voor persoonlijke groei? Heb jij jouw levenspartner al ontmoet? Als het antwoord “nee” is en je wil daar “ja” op antwoorden, dan wordt het tijd voor verandering.

Ik ga regelmatig uit mijn comfortzone. Mijn man heb ik ontmoet nadat ik me heb ingeschreven bij een Relatiebemiddelingsbureau. Ik ben een eigen bedrijf begonnen, ik organiseer activiteiten en workshops. Via de radio en de kranten laat ik van mij horen en ik heb inmiddels ook al speeddates georganiseerd. Ook ik vind en vond deze stappen allemaal erg spannend om te doen. Zo ontdek ik wat ik allemaal kan. Het brengt mij veel!

Wat ga jij doen om uit jouw comfortzone te komen?

4 reacties op Comfortzone

 • ineke 62 jaar:

  ik ga wat nieuwe dingen ondernemen.
  Er nog wat meer op uit en me aansluiten bij nog een activiteitengroep om vooral in het weekend nieuwe dingen te leren en andere mensen te ontmoeten voor wat plezier en leuke gesprekken. Goed voor mezelf opkomen en vooral dingen doen die voor mij belangrijk zijn.

 • Ineke W.:

  Dit artikeltje heeft mij wel doen nadenken,en ik ga er ook zeker wat mee doen. groeten ineke

 • wolly, 63 jaar:

  Hallo Joyce,

  Nou ik vind dat ik dit jaar al een goed begin heb gemaakt, want eind januari ben ik naar een feest geweest.
  Zag er vreselijk tegen op, want je komt wel weer alleen binnen bij een grote groep mensen, waarvan je er maar enkelen kent. Het is allemaal goed gekomen, want ik ontmoette daar mijn eerste liefde weer na 47 jaar elkaar niet meer te hebben gezien. Tijdens het etentje zaten wij naast elkaar, de fotograaf zat tegenover ons. Deze ving stukken op van ons gesprek en vroeg of hij een stukje over onze ontmoeting op de kabelkrant mocht zetten. Wij stemden daar allebei mee in. Dat was voor mij een hele stap, omdat ik zowiezo niet graag in de belangstelling sta.
  Dus een stukje van ons 2 op de kabelkrant plus foto. Nu weer op deze singleavond. Dat ik een intervieuw heb gedaan en weer met mijn gezicht in de krant sta. Dit is voor mij al een grote stap geweest allemaal. Nu weet je dus al veel over mij dus stop ik nu maar, want deze reactie van mij is ook al weer iets wat ik eerder nooit zal hebben gedaan.

  Hartelijke Groetjes Wolly

  • Joyce:

   Hallo Wolly,
   Je bent inderdaad al behoorlijk goed op weg om uit je comfortzone te komen! Je ontmoet zo veel nieuwe mensen. Je stond zelfs open voor een interview met een journaliste van het Dagblad van het Noorden tijdens de Single Dansavond in Grolloo. Door nieuwe dingen te ondernemen, zal je veel nieuwe inzichten krijgen.
   Hartelijke groet, Joyce

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.