2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Dans je vrij!

belemmerende overtuigingenIk ben het niet waard, ik ben niet goed genoeg, ik mag er niet zijn, ik mag geen fouten maken…
Helaas denkt bijna iedereen wel iets dergelijks. Het zijn belemmerende overtuigingen die ons klein houden, ons inhouden. Ergens heb je iemand iets horen zeggen waardoor jij denkt dat die belemmerende overtuiging waar is.

Met die gedachte leef je minder uitbundig dan je zou willen en je voelt je minder gelukkig. Je leeft met je voet op de rem. Misschien heb je zelfs wel het gevoel dat je een rol speelt omdat je denkt dat je jezelf niet mag zijn. Je loopt op je tenen om een toneelstukje te spelen, zodat anderen jou wel leuk en aardig vinden.

Wat nou als je weer mag spelen, lol mag hebben, niet bang hoeft te zijn wat anderen van jou denken en vooral: jij jezelf mag zijn? Zou dat niet super zijn?

Zelf ervaar ik dit gevoel met dansen op blote voeten. Daar zijn speciale bijeenkomsten voor in het hele land. Daar vindt niemand dat je raar danst. Het publiek wat er komt, oordeelt niet zo snel over hoe jij eruit ziet, wat je voor kleding je aan hebt en hoe jij je beweegt. Door daar te dansen, ervaar ik dat ik op dat moment niet meer nadenk over hoe ik overkom op anderen. Ik geniet van de muziek en het dansen komt dan vanzelf. Ik ga dan echt uit mijn hoofd en beland dan echt in mijn lichaam.

Blotevoetendansen klinkt misschien wat zweverig. En het klopt wel dat ik me vrijer voel om te bewegen zonder schoenen. Tegelijkertijd voel ik me juist veel meer “met beide voeten op de aarde”. Na een avond dansen voel ik me heerlijk relaxt en heb ik het idee dat ik de wereld weer helemaal aan kan. En van belemmerende overtuigingen heb ik dan totaal geen last. Dit gun ik iedereen!

Lijkt het je leuk om met een groepje naar zo’n dansavond te gaan? Eerst samen een hapje eten?

7 reacties op Dans je vrij!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.