2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Dansen of kletsen

Leren van verhalenUit elk verhaal valt vaak wel een les te leren. Ook ik heb zo wat geleerd dankzij negen jaar ondernemen. Alles altijd perfect willen doen, kost enorm veel tijd en levert relatief weinig op.

Nu kan ik erom lachen als ik een foutje heb gemaakt in mijn blog of in mijn nieuwsbrief. Laatst ontdekte ik een spelfout op mijn website die er al jaren stond. Kennelijk heeft niemand daar last van gehad, denk ik nu. Anders had ik daar vast wel eerder iets over gehoord.

De laatste jaren ben ik ook niet meer zo bang over wat er gezegd wordt over mij. Het is logisch dat als je van alles doet, dat mensen daar een mening over hebben en dat mensen over je praten.

Iedereen het naar de zin maken lukt niet. Die ervaring heb ik van een groot singlefeest dat ik jaren geleden organiseerde. Een vrouw kwam naar me toe om te vertellen dat ze de muziek te hard vond, want ze wilde ook kunnen praten tijdens het dansen. Ik stapte naar de DJ en hij draaide aan de knoppen voor mij. Na een half uur sprak ik een man die het volume te laag vond, want hij kwam zo niet in de juiste stemming. Je raadt het al; ik liep weer naar de ingehuurde DJ om de muziek wat harder te laten zetten.
De DJ kreeg waarschijnlijk een punthoofd van mij! Uiteindelijk verwees ik iedereen die wilde kletsen naar achter in de zaal en ik zorgde ervoor dat de muziek niet al te hard stond zodat ikzelf niet met een piep in mijn oren naar huis ging, maar er wel lekker gedanst kon worden.   

Wat heb jij geleerd door jouw eigen inspirerende verhaal?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.