2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Datingsite of Relatiebureau

Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet veel last heb van de vele datingsites. Er zijn er zoveel, dat sommigen door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Laatst vertelde een dame mij dat ze een tijdje op een site zat en dat bleek een site te zijn voor mensen die al een relatie hadden en een minnaar of minnares zochten. Deze single dame was echter op zoek naar een partner voor haar alleen en zat duidelijk niet op de juiste website.

DatingsitesEerst moet je uitvinden welke datingsite bij jou past. Dan moet je een profiel aanmaken en een foto uitzoeken. Op die sites wordt vaak eerst “plaatjes gekeken”. Het karakter komt dan op een 2e plaats. Je hoopt dan maar dat de foto’s op die datingsites echt van de personen zijn en recent zijn gemaakt. Profielen kunnen opgeleukt zijn. Want wie vermeldt nu eerlijk dat hij/zij allerlei nare eigenschappen heeft?

Bovendien staan op diverse sites nepprofielen: een prachtige foto en een leuk profiel, bedoeld om singles over te halen om zich in te schrijven. Als je geen reactie krijgt op zo’n prachtprofiel, weet je nu waar dat aan kan liggen.

Wil je dat ik op zoek ga naar een passende partner voor je, dan kan je bij mij geen plaatjes kijken en zo een leuk uitziende man of vrouw uitzoeken. Ik vind het veel belangrijker dat je veel overeenkomsten met elkaar hebt. Natuurlijk is het ook belangrijk of iemand zich goed verzorgt. Ik doe de eerste screening, en nepprofielen kom je bij mij niet tegen. De personen in mijn bestand bestaan, ik heb ze stuk voor stuk ontmoet en gesproken en ze zijn allemaal op zoek zijn naar een serieuze relatie. Anders schrijven ze zich echt niet in!

Mijn conclusie is dat datingsites voor sommigen werken, maar dat diverse singles toch echt de voorkeur geven aan persoonlijke relatiebemiddeling. Jouw gegevens staan dan niet voor iedereen toegankelijk op het internet, je ontmoet singles die serieus op zoek zijn en die ik allemaal heb “gescreend” van te voren. Na een match kan je jouw verhaal bij mij kwijt. Loopt het contact niet meteen lekker, dan is het fijn dat je met een vertrouwd persoon kan praten over jouw ervaringen. De zoektocht naar jouw wederhelft blijft mensenwerk ondanks het bestaan en gemak van alle computers van tegenwoordig.

Heb jij ervaring met datingsites? Zo ja, zou je jouw ervaring hieronder met anderen willen delen?

6 reacties op Datingsite of Relatiebureau

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.