2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Datingsite of Relatiebureau

Regelmatig krijg ik de vraag of ik niet veel last heb van de vele datingsites. Er zijn er zoveel, dat sommigen door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Laatst vertelde een dame mij dat ze een tijdje op een site zat en dat bleek een site te zijn voor mensen die al een relatie hadden en een minnaar of minnares zochten. Deze single dame was echter op zoek naar een partner voor haar alleen en zat duidelijk niet op de juiste website.

DatingsitesEerst moet je uitvinden welke datingsite bij jou past. Dan moet je een profiel aanmaken en een foto uitzoeken. Op die sites wordt vaak eerst “plaatjes gekeken”. Het karakter komt dan op een 2e plaats. Je hoopt dan maar dat de foto’s op die datingsites echt van de personen zijn en recent zijn gemaakt. Profielen kunnen opgeleukt zijn. Want wie vermeldt nu eerlijk dat hij/zij allerlei nare eigenschappen heeft?

Bovendien staan op diverse sites nepprofielen: een prachtige foto en een leuk profiel, bedoeld om singles over te halen om zich in te schrijven. Als je geen reactie krijgt op zo’n prachtprofiel, weet je nu waar dat aan kan liggen.

Wil je dat ik op zoek ga naar een passende partner voor je, dan kan je bij mij geen plaatjes kijken en zo een leuk uitziende man of vrouw uitzoeken. Ik vind het veel belangrijker dat je veel overeenkomsten met elkaar hebt. Natuurlijk is het ook belangrijk of iemand zich goed verzorgt. Ik doe de eerste screening, en nepprofielen kom je bij mij niet tegen. De personen in mijn bestand bestaan, ik heb ze stuk voor stuk ontmoet en gesproken en ze zijn allemaal op zoek zijn naar een serieuze relatie. Anders schrijven ze zich echt niet in!

Mijn conclusie is dat datingsites voor sommigen werken, maar dat diverse singles toch echt de voorkeur geven aan persoonlijke relatiebemiddeling. Jouw gegevens staan dan niet voor iedereen toegankelijk op het internet, je ontmoet singles die serieus op zoek zijn en die ik allemaal heb “gescreend” van te voren. Na een match kan je jouw verhaal bij mij kwijt. Loopt het contact niet meteen lekker, dan is het fijn dat je met een vertrouwd persoon kan praten over jouw ervaringen. De zoektocht naar jouw wederhelft blijft mensenwerk ondanks het bestaan en gemak van alle computers van tegenwoordig.

Heb jij ervaring met datingsites? Zo ja, zou je jouw ervaring hieronder met anderen willen delen?

6 reacties op Datingsite of Relatiebureau

 • anjo, 54 jaar:

  ben momenteel ingeschreven bij 2 datingsites maar ik vraag me af wat sommige mannen er zoeken en waarom ze ingeschreven staan. het komt nl heel vaak voor dat men niet eens de moeite neemt om te reageren als je een bericht stuurt. je kunt dan nl wel zien dat je profiel bekeken is. dan denk ik, een beetje fatsoen mag je toch wel verwachten. daarnaast vind ik, en vast veel mensen met mij, het heel normaal dat je jezelf goed verzorgd. bij sommige foto’s spat het onverzorgde bijna van je scherm! Ongelooflijk.
  ben nu al bijna 10 jaar zonder partner en heb in de begin jaren geprobeerd iemand te vinden via een datingsite. zonder succes en slechte ervaringen gehad. sta nu ruim 1,5jr ingeschreven bij een relatiebemiddelingsburo en ook, zonder succes. denk soms wel eens, wat mankeert er aan mij? ben daarom maar weer eens op zoek gegaan via de sites, maar wordt daar ook niet echt gelukkiger van.
  maar goed, beter gelukkig alleen dan ongelukkig samen.

 • Stef de Beurs (1954):

  Tja, ik heb één ervaringsperiode met een datingsite, maar ik weet niet meer welke. Als voorbereiding en onderzoek voor mijn workshop Perfect Partner Plan had ik me ingeschreven, met foto én in het profiel had ik duidelijk mijn reden genoemd én dat ik al een relatie had. Zonder mij in te schrijven kon ik nl. niet achterhalen wat er allemaal ingevuld moest/kon worden in het profiel en dát was nu juist het doel van mijn onderzoek.
  Desondanks kreeg ik redelijk wat reacties, waar ik niet op zat te wachten. Ik heb m’n onderzoek vervolgens snel afgerond en me weer uitgeschreven. Slechts ‘n paar keer heb ik positieve ervaringen gehoord van mijn cursisten over datingsites. Dit alles geeft mij ‘t idee dat je beter iets anders kunt doen dan zo’n datingsite.

 • Mischa:

  Ik sta weleens 24 uur gratis op http://www.relatie.nl of op http://www.lexa.nl 3 dagen gratis als ik zo’n aanbieding krijg.

  Ik wordt er niet vrolijker van. De foto straalt iets heel anders uit en het mailen ook, en heb je een date met diegene dan is het niet zo als je dacht zoals hij eruit zou zien, en het praat toch anders in het echt.
  Dan ben je weer een illusie armer.’
  Maar de aanhouder wint, dus na weer alle moed verzamelt te hebben ga ik eens weer naar een single avond, dat is leuker dan een dating site.

  • Joyce:

   Tijdens een single avond krijg je een duidelijker beeld van elkaar dan via een dating site. Als dat niet voor je werkt Mischa, dan kan je ook nog voor Persoonlijke Relatiebemiddeling gaan om een passende partner te vinden.
   Succes! Joyce

 • Janna, 36:

  Ik heb mezelf een keer ingeschreven bij match4two. Dit is niet via een website, maar gewoon per brief en wat meer persoonlijker. Ik vond dit zelf heel prettig. Kreeg ook in het begin een kosteloos gesprek. Zo kun je meer over jezelf vertellen en een vragenlijst invullen. Matches krijg je gewoon thuisgestuurd en dan kun je een afspraak maken. Na 5 matches kwam mijn 6de binnen. Met hem ben ik nu een tijdje samen. Match4two is mij goed bevallen vooral omdat hun zelf voor je op zoek gaan. Denk dat de kans dat je iemand raars opdoet via een website veel kleiner is. Misschien een tip voor degene hier onder ons die zich niet meer op een website willen aanmelden.

  Groetjes Janna

  • Bedankt voor jouw reactie, Janna.
   Door het gesprek erbij lijkt dit bureau ook op een Relatiebemiddelingsbureau. Dit bureau is alleen voor singles die in het Zuiden van Nederland wonen. Leuk dat je zo jouw huidige partner hebt gevonden!
   Ik wens je veel liefde toe, Joyce

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.