2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De deur dicht gooien

Deur op een kier latenIedereen heeft kansen in het leven om een partner te vinden. De vraag is wat je met die kansen doet. Je kunt heel kieskeurig te werk gaan en de hele tijd jouw wensen- en eisenlijstje bij de hand houden. Of je kunt je wat flexibeler opstellen en openstaan voor wat er op je pad komt.

Komt er iemand op je pad die je wel leuk vindt, hou dan de deur op een kier om te blijven onderzoeken of jullie bij elkaar passen. Ook als je wat twijfels hebt en al snel wat verschillen ziet. De deur dicht gooien kan altijd nog. Heb je de deur hard dicht gegooid, dan gaat die moeilijk weer open voor jou.

We denken al snel iemand te kennen. We willen ook het liefste aan één woord of een blik genoeg hebben. Maar is dat wel zo reëel? Romantiseren we dan niet teveel? Ik denk van wel. Het is normaal dat sommige dingen moeten groeien. Eerst moeten we veel uitspreken, doorvragen en om uitleg vragen om NIVEA (niet invullen voor een ander) te voorkomen.

Hoe iemand nu leeft, wil niet zeggen dat die persoon dat wil blijven doen. Het is een gewoonte. Jij hebt vast ook allerlei gewoontes en patronen ontwikkeld. En je staat er vast ook wel open voor om iets te veranderen. Je wat aan elkaar aanpassen is normaal. Jezelf helemaal kwijt raken is een ander verhaal en dat is natuurlijk niet de bedoeling.  

Dus blijf lekker door die open kier gluren om het contact hechter te laten worden en trek niet snel je conclusies. In deze tijd waarin alles zo snel gaat, zijn we wel geneigd om dat te doen.

Bedenk ook dat de ander tegelijk met jou door een kier in zijn/haar deur naar jou kijkt!

Als je nu terugkijkt, besef je dan dat je wat te snel wat deuren hebt dicht gegooid? Of was dat echt nodig en kende je de ander al goed genoeg?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.