2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De eerste activiteit

De eerste keerEerste keren zijn zoveel spannender en bijzonderder dan de keren daarna. Het klinkt zo logisch. Maar toch stellen we allerlei momenten uit die ons té spannend lijken. De stap voelt dan te groot om iets voor de eerste maal mee te maken.

Zondag liep ik met 36 singles de Nieuwjaarswandeling in Drenthe. Zoals met elke activiteit waren ook hier weer veel nieuwe deelnemers bij. Van die nieuwe mensen ziet het merendeel er enorm tegenop van te voren en ik weet dat veel singles het uitstellen om zich aan te melden voor een activiteit. Niet alleen stellen ze het aanmelden uit vlak voor de activiteit, ze stellen het ook uit in maanden en soms zelfs in jaren! Als je bedenkt dat iedereen ooit een keer voor het eerst meedeed, waarom zou jij die drempel dan niet kunnen nemen?

Heb je koudwatervrees en twijfel je nog steeds om je aan te melden voor iets, weet dat je daar dus echt niet de enige in bent. En je komt niet in een vaste groep terecht waar je niet tussen komt. Diverse mensen doen mee waardoor je grote kans hebt dat je wel aansluiting vindt.

Heb je al een keer meegedaan, dan is de volgende keer echt zoveel gemakkelijker. Dan vraag je je af waarom je het niet eerder hebt gedaan. Bijna iedereen heeft het naar de zin. Natuurlijk zijn er wel wat uitzonderingen. Zo liep dit keer iemand mee die de groep echt veel te groot vond. Ben je niet zo’n groepsmens, dan kan je beter meedoen met activiteiten die kleinschaliger zijn. Naar IJsland ging ik maar met 9 deelnemers op reis.

Je kunt ook zelf een activiteit organiseren. Dan kun je het aantal deelnemers beperkt houden, dat raad ik sowieso aan voor een eerste keer. Je kunt ook een uitje voor een beperkte doelgroep bedenken: bijvoorbeeld alleen 65 plussers of onder de 45 jaar. Natuurlijk ga je dan iets inplannen wat jij zelf leuk vindt om te doen. Misschien wel iets wat je altijd had willen doen en je kent niemand in je kennissenkring die dit samen met jou wil doen. Je ontmoet bij dit uitje mensen die hetzelfde leuk vinden, waardoor je al een overeenkomst hebt en dat geeft vaak een gevoel van verbinding.
Voor de activiteiten werk ik samen met Kees Lam van Go-out!. Hij kan helpen om jouw activiteit op de website te zetten. Je kunt met hem daarvoor het beste telefonisch contact opnemen.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.