2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De eerste indruk

1e indrukAls je iemand voor het eerst ontmoet, dan ligt binnen een paar seconden de eerste indruk vast. Hoe je dan over de ander denkt, kan je moeilijk weer veranderen. Sterker nog; je krijgt onbewust de neiging om bevestiging te zoeken van die eerste indruk. Dit kan twee kanten uitwerken. Dus als de eerste impressie niet zo geweldig is, dan ga je op zoek naar andere minder goede punten en geef je de ander onbewust geen eerlijke kans meer. Was het positief, dan sta je meer open om al het positieve in de ander te zien. Zo kan je meteen over je oren verliefd raken op iemand die je helemaal niet goed kent. Zodra de eerste roze wolken zijn opgetrokken, leer je de ander beter kennen en dan begrijp je niet meer zo goed waarom je gelijk zo hoteldebotel verliefd was.

Je hoeft niet eens iemand in het echt te hebben ontmoet om al een gevoel bij iemand te krijgen. Bij het zien van een foto vul je automatisch de rest van het plaatje in. Op Tinder kan je uitgebreid foto’s beoordelen op leuk of niet leuk. Vind je iemand leuk, dan pas lees je het profiel en zoek je bevestiging van je eerste gevoel. De meeste datingsites werken ook met foto’s. Profielen zonder foto worden zelden bekeken. Met een minder leuke foto maak je nauwelijks kans.
Je hebt vast net als ik verhalen gehoord van mensen die verliefd zijn geworden op iemand die ze nog nooit hebben ontmoet! Het lijkt idioot en onbegrijpelijk, maar toch kan digitale verliefdheid iedereen overkomen. Je ziet een leuke foto, een mooi profiel en met wat leuke berichten over en weer worden al je positieve eerste gevoelens bevestigd.

Het zou mooi zijn als je bewust bent hoe je naar anderen kijkt én dat je de moeite neemt ze beter te leren kennen. Het is belangrijk om iemand daadwerkelijk te ontmoeten en dan de tijd te nemen daarvoor. Je hebt ál jouw zintuigen nodig om te bepalen wat je van de ander vindt. Daarmee krijg je een completer en objectiever beeld van de ander. Blijf niet te lang de ontmoeting uitstellen om valse verwachtingen te voorkomen.

Ga je iemand voor het eerst ontmoeten? Dan is het goed om aandacht te besteden aan hoe je overkomt. Je laat de ander daarmee zien dat je de ontmoeting de moeite waard vindt. Je hoeft je niet helemaal te veranderen en ga vooral als jezelf, maar wel als je beste zelf! De eerste indruk maak je tenslotte maar één keer en je wilt een goede én juiste eerste indruk achterlaten.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.