2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De ideale relatie (deel 2)

super relatieHet vorige artikel ging over wat allemaal voor een ideale relatie zorgt. Elke liefdesrelatie bestaat uit 3 elementen. Als je tevreden bent over alle elementen, dan heb je het gevoel dat je een geweldige relatie hebt.

Deze 3 elementen zijn :

  1. Liefde
    De gevoelens die je hebt voor elkaar. In het begin is dat meestal verliefdheid en dat gaat over in een duurzaam gevoel van liefde voor elkaar, van elkaar houden.
  1. Relatie
    Dit is hoe je dagelijks met elkaar omgaat. Wie zet het vuilnis buiten, wie kookt, maar ook samen erop uit of juist wel/niet voor de tv, de financiële afspraken, kinderen, familie, etc..
  1. Intimiteit
    Hieronder valt knuffelen, zoenen, aanraken en seks. Dus alles waar geen woorden voor nodig zijn.

Zodra je één of meer van deze 3 elementen geen voldoende meer geeft, heeft dit effect op de hele relatie. Je mist iets en de relatie gaat een andere vorm aannemen. Dit is wat gebeurt als een element ontbreekt:

Perfecte relatie

Liefde ontbreekt
De relatie loopt prima en er is intimiteit, maar het gevoel erbij ontbreekt. Zo’n broodrelatie kan heel lang goed gaan totdat één van beiden niet meer tevreden is en weer liefde wil ervaren.

Relatie ontbreekt
Jullie voelen veel voor elkaar en de intimiteit is ook prima, maar een stap verder gaan richting samenwonen zien jullie of jij niet zitten. In een LAT-relatie kan je lekker je eigen gang gaan en hoef je je niet aan te passen aan de ander. Veel scheidingen worden ook veroorzaakt omdat de relatie niet meer goed is. Je voelt je ellendig als je uit elkaar gaat omdat je nog zoveel gevoel hebt voor de ander.

Intimiteit ontbreekt
Het loopt allemaal wel goed in de relatie en jullie voelen nog veel voor elkaar, maar het lijkt meer een Broer-Zus relatie te worden. Vaak sluipt dit erin na verloop van jaren. In het begin konden jullie vast nauwelijks van elkaar afblijven.

Ontdek je dat de relatie niet (meer) ideaal is en wil je verandering? Dan kan je 3 dingen doen: Je gaat erover praten met je partner, je gaat dingen anders doen of je stopt ermee.
Ook in een prille relatie ontdek je soms dat een element van de relatie niet goed is. Je kunt heel lang doorgaan en de ander blijven ontmoeten, maar als je geen verbeteringen ziet, dan wordt het tijd om in actie te komen.  

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.