2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De laatste indruk

afscheid nemenWat was het slecht weer en had ik het koud tijdens mijn laatste kampeervakantie! Raar dat ik deze gedachte heb, want als ik de foto’s bekijk dan herinner ik ook de dagen dat ik de schaduw invluchtte. De reis begon met veel zon en eindigde met regenachtig kil weer. Kennelijk zijn de laatste dagen van de vakantie meer blijven plakken in mijn geheugen dan de eerste dagen.

Laatste indrukken van ontmoetingen zijn ook momenten die bij mij blijven hangen. Als ik een knuffel krijg van mijn kinderen voordat ze vertrekken, dan voelt dat veel fijner dan dat ze alleen een hand opsteken. Loopt mijn vriendin mee naar mijn auto en zwaait ze mij uit als ik wegrij, dan begin ik mijn rit met een warm en blij gevoel. Het voelt zo anders dan dat ik binnen afscheid neem, de deur gaat achter me dicht en ik loop in mijn eentje naar mijn auto. Ook al was het bezoekje aan haar fijn, toch maken de laatste momenten veel indruk.

Tijdens een eerste afspraakje ben je je vast heel bewust hoe je eruit ziet en hoe je overkomt. Je let daar immers ook op bij jouw date. Je bent dus gefocust op de eerste indruk en dat is goed. Dat ander waardeert het vast dat jij je goed verzorgt en moeite doet om de ontmoeting leuk te maken.
In de loop van het gesprek begin je je wat te ontspannen en gaat die focus om je beste zelf te laten zien wat naar de achtergrond. Dat is prima, want je hebt meerdere kanten die de ander ook moet kennen.

En dan komt het moment van afscheid nemen. Mocht de ontmoeting geen vervolg krijgen, dan is het toch aardig om de ander te bedanken voor de komst en het gesprek. Met een goed gevoel kunnen jullie het dan afronden. Stel dat je twijfelt of je verder wilt gaan met de ander, blijf dan positief en open voor een tweede date. Een knuffel kan je misschien duidelijkheid geven over je twijfels. Hoe dat voelt kan je daarbij helpen. Voelt de ontmoeting super, besteed dan nog meer tijd en aandacht aan het afscheid nemen. Van de laatste momenten geniet je immers veelal het meeste na. Het fijnste is als jullie allebei met een grote glimlach naar huis gaan.

1 reactie op De laatste indruk

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.