2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De nieuwe wildernis wandeling 2 juni

paarden OostvaardersplassenVoor deze wandeling in de Oostvaardersplassen was heel veel belangstelling. In totaal kwamen maar liefst 43 personen naar het Buitencentrum! Na een kopje thee of koffie verwelkomde ik de hele groep singles op het terras. De ene helft van de groep ging met mij mee en de andere helft vertrok rond 11 uur met Kees van Go-out!.

Op het bruggetje bekeken we de grote karpers die ons happend aanstaarden. Een stukje verderop zagen we al in de verte wat paarden. We volgden dit keer de route met de paarse paaltjes. Opeens stond de groep stil en het gezellige geklets verstomde. We zagen een ree in de brandnetels net naast het pad. De ree wachtte keurig tot we allemaal een foto hadden gemaakt en ging er toen weer vandoor.

single wandeling wild spotten in Oostvaardersplassen

Halverwege de route liepen we langs een meer waarin een otter zwom. Al snel verdween de otter achter het riet. We ontmoetten de andere groep met Kees die de route de andere kant uitliep. Even onze ervaringen uitwisselen en het hek door richting de het water naar de Vogelkijkhut. Het was kennelijk geen spits voor watervogels op dat moment en dus waren we vrij snel uitgekeken.

Al snel zagen we heel veel Konik paarden met veulens. Ze zagen er gezond uit allemaal zover ik kon zien van een afstandje. Volgens de borden moesten we 25 meter afstand houden, maar ze stonden vlakbij het pad. Natuurlijk werden heel wat foto’s gemaakt.

singles fotograferenOostvaardersplassen

In totaal liepen we ruim 7 km. We streken neer op het terras bij het Buitencentrum en namen wat te drinken en de meesten bestelden ook wat eten. Het was tenslotte lunchtijd. Ook de groep van Kees kwam het terras op en we praatten gezellig na.

wild in Lelystad

De helft ging vervolgens naar huis en de rest was nog niet uitgewandeld. Tijdens deze wandeling liepen de paarden zelfs om de groep heen!  En ze zagen 2 vossen die op jacht waren naar ganzen. Rond vier uur was iedereen wel uitgewandeld.

Deze wandeling werd bezocht door Cupido werd mij ingefluisterd…

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.