2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De nieuwe wildernis

single wandeling  Met zeven opvarenden van de Bounty kwamen we aan bij het Buitencentrum, het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen in Lelystad. Daar ontmoetten we de andere 8 deelnemers voor de wandeling op het terras met uitzicht over het water. Het was droog en het zonnetje brak lekker door. Een paar mooie camera’s en verrekijkers werden op tafel gelegd.

Onder het genot van een kop koffie maakte het gezelschap kennis met elkaar en ging daarna op pad. We liepen de groene route van 5 km over het betonpad naar het meest noordelijke deel van de Oostvaardersplassen. Bij de tweede brug bleven we kijken naar de karpers die op mysterieuze wijze in het water daar terecht waren gekomen. Er was namelijk geen slootje naar die vijver toe. We bedachten samen hoe die karpers daar waren gekomen.

Nadat we de ringvaart overstaken, kwamen we op de grote vlakte vol met gele bloemen van zwart mosterdzaad.  De oude wilgen zagen er spookachtig en grillig uit. Heel duidelijk was dat het wild ook over de betonpaden liep. De vlinders vonden de uitwerpselen duidelijk interessant.

Wild spottenWilde paarden

Wandeling singlesVanaf de grote observatiehut De Zeearend zagen we vanaf de 1e verdieping grote kuddes wilde Konik paarden, runderen en edelherten in de verte. De fototoestellen en verrekijkers werden tevoorschijn gehaald om ze van dichtbij te kunnen bewonderen. Ook bij de tweede wat kleinere  observatiehut bleven we even kijken. Daarna maakten we de rondwandeling af. Het begon te regenen net voordat we weer arriveerden bij het Buitencentrum.

Zeven enthousiastelingen besloten nog een stuk te gaan wandelen en kozen de paarse route van 5,2 km door het Oostvaardersveld langs rietmoeras, waterpartijen, grasvlaktes, ruigte en bos. Ze nu dichterbij de grote grazers. Een klein stukje van de route af was een vogel uitzichtplaats waar zwaluwen nestjes hadden gemaakt en veel vogels langs kwamen.

Ik kom graag nog eens terug bij de Oostvaardersplassen! Als je hebt jij meegewandeld, zou je dan hieronder willen vertellen hoe jij de wandeling hebt ervaren?

1 reactie op De nieuwe wildernis

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.