2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De Paashaas m/v?

m/v balans“Is de Paashaas mannelijk of vrouwelijk?”, vroeg iemand mij. Mannelijk was mijn eerste gevoel. Maar nu ik erover nadenk, de Paashaas loopt met een mandje en dat vind ik weer wat vrouwelijk.

Iedereen heeft zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen. De balans verschilt nogal per persoon. Het voelt goed als je in balans bent met je mannelijke én je vrouwelijke eigenschappen. Ben je in balans, dan heb je zelfrespect en zelfliefde en ervaar je meer rust en tevredenheid.

Mannelijke eigenschappen zijn bijvoorbeeld ambitieus, efficiënt, direct, moedig, onafhankelijk, geestig, eerlijk, handig, rationeel, technisch, doorzettingsvermogen, hard en stoer.
Typische vrouwelijke eigenschappen zijn intuïtief, emotioneel, communicatief, bescheiden, sociaal, spontaan, nieuwsgierig, begrijpend, afhankelijk, romantisch, zorgzaam, gevoelig, zacht en tactvol.

Ik ken vrouwen die supervrouwelijk zijn. Meestal vallen deze vrouwen op de mannen die supermannelijk/macho zijn. Ook andersom is die aantrekkingskracht aanwezig. In dit soort relaties spreekt de vrouw haar mannelijke krachten niet zo aan en stelt zij zich afhankelijk en zorgzaam op. De man neemt de beslissingen, beschermt haar en toont zijn kwetsbare kant niet.
Dit kan een hele tijd goed gaan totdat de vrouw wil dat haar partner zijn gevoelige kant toont en de man zijn emoties niet durft te uiten omdat hij geen “watje” wil zijn.

Het kan dat door omstandigheden de energieën veranderen. Na een scheiding of overlijden van een partner moet een man bijvoorbeeld meer gaan zorgen en een vrouw wordt onafhankelijker.  In een “ongezonde” relatie kan iemand “zichzelf kwijtraken” en zich overdreven zorgzaam of juist dominant gaan gedragen.
Je kan ook besluiten om bewust te kijken naar jezelf en te kiezen om meer in balans te komen met je vrouwelijke en mannelijke kant. Je kan oefenen door bijvoorbeeld meer besluiten op je gevoel te gaan nemen of juist de plus- en minpunten op een rijtje te zetten en dan te beslissen.

Het lijkt mij fantastisch om zo in balans te komen met zowel mijn vrouwelijke als mijn mannelijke kanten, zodat ik bewust over alle kwaliteiten kan beschikken. Dat wordt nog even oefenen de komende jaren…

Welke mannelijke of vrouwelijke eigenschappen vind jij aantrekkelijk in een partner?

3 reacties op De Paashaas m/v?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.