2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De paraplu-test

RelatietestDe regen valt met bakken uit de hemel vandaag. Geweldig voor de natuur, maar minder fijn als je een date hebt en buiten hebt afgesproken. Alhoewel een paraplu ook uitkomst biedt. Eén paraplu is geweldig voor buiten Corona-tijd, want dat geeft veel inzichten over de ander.

Toen ik een jaar of 19 was had ik een vriend en de relatie begon al wat scheurtjes te tonen. De dag dat we een wandeling maakten in de regen met maar één paraplu maakte dat ik echt goed zag hoe hij was. Het was mijn paraplu en dus stak ik hem op toen we op pad gingen. Al snel begon hij te klagen dat hij nat werd.

We liepen los van elkaar, zij aan zij. Om hem droger te houden, gaf ik hem een arm en hield ik de paraplu in het midden goed omhoog. Hij was namelijk best lang. Al snel kreeg ik een vermoeide arm.  Ik stelde voor dat hij de paraplu ging vasthouden, maar dat wilde hij niet.

Na een tijdje begon het te miezeren en vond ik dat de paraplu wel ingeklapt kon worden. Hij vond het nog niet droog genoeg.

Wat liep ik me te ergeren tijdens die wandeling! Hij dacht niet mee richting een oplossing, hij deed moeilijk over een beetje nat worden, hij hield geen rekening met mij en hij dacht alleen maar aan zichzelf. Ik zag toen pas goed wat voor man hij was. Die wandeling werd de druppel die de emmer van die relatie deed overlopen.

Doe vooral een paraplu-test in je beginnende relatie. Zo ontdek je of je goed samen kunt lopen, hoe zorgzaam de ander is, hoe goed iemand voor zichzelf zorgt (wat ook belangrijk is!), hoe goed de communicatie is en of de ander bang is voor wat druppels water.

Ook nu, in Corona-tijd kan je een beperkte paraplu-test doen als je de 1,5 meter afstand aanhoudt. Je ziet dan hoe snel de ander een paraplu opsteekt. Wat gebeurt als jullie maar één paraplu hebben meegenomen? Of als jullie twee formaten meehebben, geef jij dan je grotere paraplu uit handen?

Het maakt niet uit of het regent tijdens de date, tijdens Samen Wandelen leer je elkaar goed kennen.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.