2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De snoeptrommel

partner kiezen

Een grote trommel staat voor je, vol met de heerlijkste snoepjes …. en je mag er maar eentje kiezen. Dat wordt lastig! Stel dat je de verkeerde kiest. Je kunt moeilijk aan alle snoepjes even ruiken of ervan proeven.

Dit gevoel hebben sommige mensen ook als ze nog niet veel ervaring hebben met relaties. Ze zien veel mogelijkheden. Ze ontmoeten een leuke man of vrouw en wat dan? Is het dan slim om er helemaal voor te gaan? Sommige mensen denken dat het goed is om toch even verder te gaan kijken. Je weet immers niet hoe je “in de markt ligt” en wat voor mogelijke partner je zou kunnen krijgen.

Stel dat je er toch voor kiest om nog met wat anderen te gaan daten. Daarna weet je zeker wie de leukste is voor jou! Met die strategie loop je het risico dat je een hele leuke man of vrouw laat lopen. Want je kunt niet zomaar weer aankloppen bij die ene leuke date die je maanden geleden hebt gehad. Die ander voelt zich misschien afgewezen en gaat ook verder kijken.  

In de praktijk zie ik het snoeptrommel-probleem regelmatig voorbij komen bij het bemiddelen. Ze ontmoeten een match en zijn gematigd enthousiast en vragen om een nieuwe match. Na een paar matches komen ze tot de conclusie dat de eerste match toch het beste was.

Blijf dus niet doorshoppen, maar kijk goed wat er gebeurt bij elke date. Voelt het goed, dan kun je beter genieten van wat je hebt en onderzoeken of het een relatie wordt voordat je de snoeptrommel weer opentrekt.

Herken je het snoeptrommel probleem?

2 reacties op De snoeptrommel

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.