2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De tweede indruk

leren kennenIedereen weet vast wel dat de eerste indruk heel belangrijk is. Nu je dat weet, weet je ook dat dit een valkuil kan zijn. Natuurlijk moet je luisteren naar je gevoel, naar je intuïtie, maar besef ook dat we onbewust geneigd zijn om mensen in hokjes te stoppen.

Het scheelt tijd als je snel inziet wie bij je past en wie niet. Dat komt door onze snelle maatschappij waarin we snel moeten schakelen en dat wordt versterkt door het grote aanbod op alle datingsites en Tinder. Toch is het goed om mensen niet al te snel te beoordelen en met een open blik iedereen te zien. Gun ze een tweede indruk. Waarom zou je dat doen?

 1. Onvolledig
  De eerste indruk die jij ervaart kan niet volledig zijn. De eerste indruk komt razendsnel door een foto, een eerste blik, een omschrijving, een stem, etc.. Om het complete plaatje van de ander te krijgen moet je iemand en daarmee jezelf meer tijd gunnen.
 2. HALO-effect
  Door het Halo-effect vullen we van alles onbewust automatisch in. Zie je iets positiefs dan denk dat de rest ook wel positief zou zijn. Negatieve aspecten gaan ook als een olievlek.
 3. NIVEA ( Niet Invullen Voor Een Ander)
  Je hoort een opmerking en je denkt al precies het hele verhaal te weten. Vermoedens en vragen zijn er niet voor niets. Nieuwe mensen ken je niet vanzelf. Je moet doorvragen om iemand te begrijpen en echt te leren kennen.
 4. Vlinders mythe
  Een mythe is ontstaan dat je bij de eerste blik al meteen moet weten dat dit jouw Ware is omdat je vlinders in je buik hebt. Oké, het komt voor. Maar dit is zeldzaam. Meestal duurt het een tijdje voordat je weet of de ander relatiemateriaal is voor jou, of iemand bij je past en dat je wederzijdse gevoelens hebt.
 5. Zenuwen
  Door spanning kan je anders overkomen. Je wilt toch helemaal jezelf kunnen laten zien? Het is fijn dat je de ander dat ook gunt.
 6. Ervaringen
  Heb je al relatie ervaring, dan weet je ook dat je veel pijn kunt ervaren doordat de relatie stopte, door teleurstelling, verdriet, etc.. Je wilt deze pijn voorkomen en daardoor zoek je nu de speld in de hooiberg. Pas als je echt openstaat voor een ander, kan er weer iets nieuws ontstaan.
 7. De laatste indruk
  De laatste indruk blijft het beste hangen. Maar wat als er maar één indruk is geweest? Was die indruk wel de juiste?
 8. Perfecte partner.
  Veel singles hebben een goed beeld van hun ideale partner: De Perfecte Partner. Jij bent niet perfect en dat is prima. Jouw partner hoeft dan toch ook niet perfect te zijn?

Meerdere indrukken en ontmoetingen zijn dus belangrijk om elkaar te leren kennen. Voel je ook maar een beetje twijfel of weet je gewoon nog niet of de ander relatiemateriaal voor jou is? Ga dan voor nóg een afspraakje om spijt te voorkomen.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.