2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De zoektocht naar lieveheersbeestjes

Gevoel tonen

Actief op zoek naar liefde

“Kijk een lieveheersbeestje daar in de heg! Leuk een lieveheersbeestje! Ga jij een potje halen? Dan ga ik op zoek naar meer.” Vroeger was ik al bijeenkomsten aan het organiseren. Na afloop liet ik de lieveheersbeestjes weer vrij.

Laatst kwam ik binnen een lieveheersbeestje tegen op mijn bureau. Kennelijk op zoek naar de liefde. In haar zoektocht ontmoette ze een geel lieveheersbeestje. Haar droomprins had ze zich wat kleiner en slanker voorgesteld en om eerlijk te zijn ook liever met een ander kleurtje. Ze bedacht dat het ook zou kunnen dat het gele lieveheersbeestje viel op grote gele lieveheersbeestjes en niet op rode kleine lieveheersbeestjes. Jammer, hij deed helemaal geen moeite voor haar. Zij zocht oogcontact, glimlachte en fladderde wat met haar vleugels. Hij bleef zonder uitdrukking op zijn gezicht stokstijf zitten. Veel keus heeft een lieveheersbeestje natuurlijk niet in een huis, dus benaderde ze haar Adam om kennis te maken. Adam bleef echter rustig zitten en verroerde zich niet. Eva trok de stoute schoenen aan en raakte Adam even aan om hem gerust te stellen. Nog steeds kwam Adam niet in beweging. Uiteindelijk gaf ze het op en vloog naar het toetsenbord, waar tenminste wel beweging in zat!

Mijn gum in de vorm van een lieveheersbeestje heb ik niet vaak nodig en komt inderdaad weinig in actie. Ik ken niemand die op zoek is naar een partner die niets doet. Iedereen vindt het leuk om een gesprek aan te gaan, iets samen te gaan ondernemen en te zien hoe iemand zich voelt. Dat laatste is mogelijk als je elkaars lichaamstaal kunt lezen. Uitdrukkingen op een gezicht zeggen veel. Je ziet of iemand het naar de zin heeft, of de ander je begrijpt, etc.. Iemand die nooit laat zien wat hij/zij voelt, komt over als mijn gele lieveheersbeestje. Het kleine lieveheersbeestje is inmiddels verdwenen van mijn bureau en naar buiten gevlogen op zoek naar haar liefde!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.