2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Digitale romantiek

liefdesbrievenDe laatste jaren hoor ik niemand meer over liefdesbrieven. Af en toe krijgt iemand een lief kaartje per post, maar ook dat gaat telkens vaker digitaal. Bij mij ligt op zolder nog wel een stapel liefdesbrieven met een lint erom in een doos.

Tegenwoordig verloopt veel contact digitaal. Dat heeft positieve kanten want zo kunnen we ook contacten onderhouden met mensen in quarantaine.  En betaalbaar een goede band met personen in het buitenland blijven houden. Degene die mondeling niet zo vaardig is en dan ook liever niet overgaat op videobellen, kan zich soms schriftelijk digitaal wel uitstekend uitdrukken. Bovendien biedt schrijven de gelegenheid om tijd te nemen om de juiste woorden te vinden. Dat we niet zoveel meer opschrijven is weer gunstig voor het milieu.

Zelden wordt nog een brief gestuurd. We willen snel ons verhaal kwijt en verwachten een snelle reactie.
Ook daadwerkelijk ontmoeten vinden we niet vanzelfsprekend. Zakelijke vliegreizen worden een uitzondering en we kunnen prima zonder, zo is gebleken de afgelopen maanden. En privé wordt bellen geregeld als een heel goed alternatief gezien waardoor ontmoeten telkens als iets heel bijzonders gezien wordt.

Maar hoe kun je in dit digitale tijdperk een romantische relatie opbouwen? Je zult elkaar toch echt moeten ontmoeten om te weten of er een match is. Blijven hangen in online contact raad ik af. Spreek  zo snel mogelijk af!

Daarna gaan appen kan leiden tot spraakverwarring. Zelfs mensen die je al langer kent, kan je verkeerd interpreteren. Met een nieuw contact is die kans op misvattingen nog veel groter. Je hoopt dat je aan één woord genoeg hebt en je denkt dat de ander wel weet wanneer iets grappig bedoeld is.

Loopt de relatie niet zo voorspoedig als je hoopte? Ook dan is afspreken goed. Je geeft de ander daarmee de gelegenheid om door te vragen, jij kunt benoemen wat je denkt en voelt en indien nodig nader uitleggen.

Wil je niet meer verder gaan met de relatie? Je kunt natuurlijk even een appje sturen en zo vertellen dat er geen klik is. Dat gaat snel en relatief makkelijk. Maar elkaar voor de laatste keer in de ogen kijken en het contact goed afsluiten voelt uiteindelijk veel fijner.

Ik vraag me af hoe tegenwoordig digitale liefdesbrieven worden bewaard. Maak je daar een speciaal mapje voor aan op je computer? Sla je die op op een stickje? Print je de liefste appjes uit?

1 reactie op Digitale romantiek

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.